Jandarmi ialomiţeni medaliaţi de Preşedintele României

4

Traian Băsescu a semnat Decretul prin care se conferă decoraţii de război pentru 54 dintre jandarmii care au acţionat în cadrul misiunii de menţinere a păcii din Kosovo, sub egida Uniunii Europene.

În semn de recunoştinţă şi apreciere, şapte ofiţeri din cadrul Jandarmeriei Române au primit Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, cu însemn de război, iar 47 de subofiţeri jandarmi au primit Medalia Bărbăţie şi Credinţă clasa a-III-a, cu însemn de război. Din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa au fost decoraţi Plutonierul Mihalcea Florin şi Sergentul major Simoiu Georgel.

Cei 54 de jandarmi medaliaţi au făcut parte din cel de-al doilea contingent care a acţionat în Kosovo, din momentul preluării misiunii de către Uniunea Europeană, începând cu luna decembrie 2008. Jandarmii români participă la misiunea de menţinere a păcii în Kosovo, din anul 2002, timp de şapte ani acţionând sub egida ONU.

Elena Oancea

4 comentarii

  1. Bravo lor. Cinste lor. Adevarati barbati. Au lasat acasa famiile si au plecat sa reprezinte tara. Si cand or iesi la pensie poate le lasa pensia intreaga.

  2. Suntem mandri ca avem printre noi colegi care au fost medaliati de presedintele Romaniei , e rodul muncii lor dand dovada de cinste ,onoare si caramaderie . Le uram mult succes in activitate si sa vina sanatosi acasa langa cei dragi !

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.