Jandarmi ialomițeni medaliați

0

Trei jandarmi ialomiţeni au fost medaliaţi în Afganistan pentru participarea la misiunile desfăşurate pe parcursul a şapte luni.
Maiorul Răzvan Salaoru, plutonierul major Marcel Bîtu şi plutonierul Nicuşor Stoica vor rămâne pentru totdeauna în amintirea cetăţenilor afgani. Aflaţi în misiunile de instruire, cei trei reprezentanţi de onoare ai Jandarmeriei Ialomiţene au reuşit să aducă pe chipul tinerilor din Afganistan un zâmbet şi emoţia unui nou început. Împreună au construi două porţi metalice pe care elevii să le poată folosi în activităţile sportive, au oferit pachete cu alimente de bază şi materiale sportive. Misiunile jandarmilor pe parcursul a şapte luni aveau să-i înveţe că o ţară greu încercată de război şi conflicte permanente nu se dezvoltă natural, iar locuitorii sunt nevoiţi să se adapteze unui timp şi spaţiu în regresie.
Jandarmeria Română a trimis în acest an pentru prima dată peste 60 de reprezentanţi în Afganistan în misiuni de instruire. Din păcate, până în prezent, 20 de militari români şi-au pierdut viaţa în misiunile de apărare a ţării.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.