Jandarmii ialomiţeni medaliaţi

0

Jandarmii ialomiţeni care au participat la misiunea de menţinere a păcii în Kosovo, au fost medaliaţi pentru curaj şi onoare.
Subofiţerii jandarmi: Mugurel Enache, Ştefan Dumitraşcu, George Simoiu şi Mihai Nedelcu au făcut parte din Detaşamentul de Misiuni Internaţionale al Jandarmeriei Române, alături de alţi 66 de jandarmi din toată ţara şi au fost distinşi, joi, cu medalia “Common Security and Defence Policy”, pentru aportul lor la politica de securitate şi apărare în zonă. Medalia acordată jandarmilor reprezintă o recunoaştere a profesionalismului de care dau dovadă aceştia cu ocazia misiunilor executate în Kosovo.
Detaşamentul Jandarmeriei Române dislocat în Kosovo execută misiuni sub coordonarea Uniunii Europene, în cadrul EULEX Kosovo, după realizarea, în anul 2008, a transferului de responsabilitate între ONU şi UE.
Misiunea se înscrie în responsabilităţile ce revin României ca urmare a aderării la Uniunea Europeană, respectiv contribuţia română la efortul de asigurare a păcii şi siguranţei în Europa. România participă la EULEX Kosovo cu 115 jandarmi şi 60 de poliţişti.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.