Judeţul Ialomiţa e încremenit sub zăpadă

0

DSC_9235

Codul portocaliu de vreme rea, cu zăpadă abundentă şi vânt, a fost prelungit pentru judeţul nostru până în această dimineaţă la ora 9. Căile rutiere sunt impracticabile motiv pentru care s-a dispus închiderea tuturor şcolilor pentru luni și marți. Cele două zile de weekend au fost extrem de solicitante pentru echipele de intervenţii care au avut de rezolvat mai multe sincope în alimentarea cu energie electrică a localităţilor şi transportarea în siguranţă la spital a peste 100 de cazuri medicale. Ambulanţele au răzbit numai cu utilaj de deszăpezire în faţă.
Pe lângă urgenţele medicale, echipajele de intervenţii au fost solicitaţi şi pentru găsirea a 3 cheflii din Adâncata care, după cea au băut într-un bar, au plecat spre casă pe câmp. Prefectul Judeţului Ialomiţa, Gigi Petre, precizează că la un moment dat au primit semnalul că unul din cei trei a murit, dar era doar mort de beat.
Inspectorul şef de poliţie, Viorel Ştefu, precizează că o situaţie similară a fost şi la Valea Măcrişului, unde un muncitor a plecat pe jos de la fermă spre casă, în Ion Roată, iar şeful de post a fost trimis să-l caute prin nămeţi.
Critică este situaţia şi la Urziceni, unde zeci de tiruri au fost oprite în trafic, iar după 48 de ore de staţionare şoferii au ajuns la limita răbdării. În condiţiile în care Buzăul a intrat sub cod roşu, şansele lor să plece spre casă sunt nule.
Autorităţile recomandă insistent ialomiţenilor să renunţe la deplasările în afara localităţilor.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.