Judeţul Ialomiţa în flăcări

0
Rea intenţie, neglijenţă şi ignoranţă, sunt determinantele a trei incendii care au mistuit peste 100 de hectare de teren, o bucătărie de vară şi un depozit de furaje.
Angajatul unei societăţi comerciale din Balaciu a dat foc la o mirişte, după ce a trasat câteva brazde cu plugul în vederea delimitării zonei de ardere. Focul s-a extins la 81 de ha, iar pompierii din Urziceni au alergat două ore până au reuşit lichidarea incendiului.
Din neglijenţă, un ialomiţean din Luciu a fost la un pas să-şi dea foc la casă. Bărbatul a uitat pe aragazul aprins o cratiţă cu untură. În scurt timp, aceasta s-a aprins, iar flăcările au cuprins rapid întreaga bucătărie de vară. Pompierii din Ţăndărei au reuşit să stingă incendiul, fără ca focul să se extindă la locuinţa din imediata apropiere.
Ignorând regulile minimale de prevenire a unui incendiu, un individ din Vlădeni a aruncat chiştocul nestins al unei ţigării, chiar în apropierea unei şire de paie. În câteva minute, vâlvătaia a mistuit tot depozitul de furaje al unui cetăţean din localitate. La faţa locului s-au deplasat şapte subofiţeri de la Garda Ţăndărei şi opt voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţe din Vlădeni şi Făcăeni.
Pompierii avertizează: instalaţiile electrice vechi, defecte şi suprasolicitate, reprezintă o sursă periculoasă de incendiu.
Azi dimineaţă, tabloul electric al unui apartament din Slobozia a luat foc în urma unui scurtcircuit produs la un cablu electric, defect sau neizolat corespunzător. Grupa rapidă a intervenit cu un stingător şi a reuşit lichidarea incendiului, înainte ca flăcările să se extindă şi la alte bunuri din locuinţă.
Foc şi pară însă la Săveni, unde  o anexă gospodărească în care erau depozitate plante furajere a fost cuprinsă de flăcări ieri după amiază, de la o ţigară aprinsă aruncată la întâmplare. Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii de la Garda Ţăndărei, iar până la stingerea pârjolului, focul a mistuit 2,5 t paie de grâu, o tonă şi jumătate de lucernă şi acoperişul anexei din lemn, învelit cu plăci de azbociment.
La intervenţie au fost solicitaţi şi pompierii din Urziceni care au executat o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor pe raza comunei Grindu, ca urmare a unei fisuri apărute într-o conductă de transport produse petroliere.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.