La 31 Martie este datată Ziua Mondială Fără Tutun

0

Un studiu realizat anul trecut de Comisia Europeană arată că trei din patru europeni sunt în favoarea avertismentelor vizuale de pe pachetele de ţigări dar că unul din trei continuă să fumeze chiar dacă este conştient de riscul la care se supune.
Conform specialiştilor, tabagismul este la originea a 25 de boli ce pun în pericol viaţa. Fumatul este responsabil pentru 75% dintre infarctele la fumătorii cu vârsta sub 50 de ani şi pentru 30% dintre decesele cauzate de diferitele forme de cancer.De asemenea, la nivelul Uniunii Europene la fiecare 24 de ore mor 100 de fumători.
Reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Ialomiţa atrag atenţia că fumatul este unul din factorii principali de risc major şi agent cauzal a cel puţin şase boli cronice devastatoare: bolile cardiace, cancer, bolile cerebro-vasculare, diabetul zaharat, bolile pulmonare distructive cronice şi atero-scleroza.
Consumul de tutun este a doua cauză a mortalităţii în lume şi în Europa, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, tocmai de aceea autorităţile implicate în această campanie vor desfăşura campanii PRO-Sănătate în aproape toate unităţile de învăţământ dar şi la Spitalul judeţean şi în cadrul Penitenciarului Slobozia.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.