La 8 septembrie incep in Baragan targurile de toamna

0

Primul se organizeaza de Sfanta Marie Mica la Ciochina si continua la 14 septembrie, de Ziua Crucii, la Grivita si Tandarei, dar  si in alte localitati din Braila si Calarasi.
In traditia targurilor de toamna, copiii se imbraca de scoala iar gospodinele isi fac provizii pentru iarna. Iarmarocul de alta data, plin de negustori,  s-a transformat intr-un balci cu mici si bere, in care obligatoriu urla muzica:
audio-targ-ciochina
La balci, principala distractie pentru copii sunt comediile. De la an la an insa, pretul pentru nici trei minute de invartit prin aer creste si a ajuns in acest sezon la 5 lei.
Asa se face ca multi dintre copii se uita cu jind la cei mai pricopsiti decat familiile lor…
Pentru o vata de zahar pe bat sau un pistol mitraliera, se mai gasesc ceva banuti… La fel si pentru mici si bere. Mai greu sa-si vanda marfa este pentru producatorii traditionali…
Dupa targul de Sfanta Marie Mica incep muncile de toamna: se culeg viile si porumbul.  În mod special, la 8 septembrie în gospodării se bat nucii pentru ca anul viitor să rodească mai mult si  începe semănatul grâului, secarei şi orzului.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.