La altii, record de aplicatii pentru reabilitare scoli – in Ialomita, nu

0

ADR Sud Muntenia inregistreaza o avalansa de solicitari pentru finantare nerambursabila din domeniul major de interventie 3.4, privind  reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea scolilor. Pentru edilii din Ialomita insa, programul nu reprezinta o prioritate. Cele mai multe cereri sunt din Dambovita si Arges.
Directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Liviu Musat, spune ca nu sunt eligibile constructiile noi. Dupa numarul de solicitari, este posibl ca domeniul de interventie sa aiba bugetul suplimentat.
Pana la data de 17 august, prin programul operational regional au fost depuse 62 de proiecte pentru reabilitare scoli Doua proiecte sunt în etapa de contractare, 1 proiect se afla în faza de vizita la fata locului, 8 proiecte  sunt în etapa precontractuala de analiza a proiectului tehnic, 27 proiecte sunt în etapa de evaluare tehnica si financiara, un proiect a fost respins în cadrul evaluarii tehnice si financiare iar 23 proiecte în curs de evaluare a conformitatii administrative si eligibilitatii. Asistenta nerambursabila solicitata este de aproximativ 62,98 mil. Euro  iar alocarea regionala este la jumatate, de 34,46 mil. euro.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.