La ceas aniversar, contabilii ialomiţeni îşi reclamă dreptul la o profesie liberală, în afara influenţelor politice

0
Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din Ialomiţa a organizat ieri la Centrul Cultural UNESCO din Slobozia,  Ziua Contabilului Român. Pe lângă urările de la mulţi ani, invitaţii au făcut referire la nobleţea meseriei şi la cât de importantă este acurateţea calculelor contabile, în determinarea valorii de adevăr a activităţilor economice, din care decurge viaţa zi cu zi.
De cinci ani, la 21 septembrie se sărbătoreşte ziua contabilului români. La manifestarea de anul acesta, în Ialomiţa au participat circa 200 de contabili din judeţ, care au ascultat mesajele invitaţiilor şi au asistat la contrele oficialităţilor privind competenţa reprezentanţilor statului.

Despre profesia contabilă, preşedinta filialei CECAR Ialomiţa, Camelia Malama, spune că este un judecător drept al trecutului, consilier al prezentului şi ghidul viitorului. Mesajul principal al întâlnirii a fost preluat de la congresul internaţional al breslei, de eliminare a tendinţelor de politizarea şi păstrarea  transparenţei şi interesului public.
Toate alocuţiunile invitaţilor  au dovedit strânsa legătură dintre activitatea contabililor şi institiţiile statului. Ziua aniversară nu a exclus discuţiile profesionale, chiar dacă acestea au avut loc în spaţii mai puţin conformiste cu profesia de contabil.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.