La Consiliul Local Urziceni respectarea legii dă ERROR

0

În prima săptamână a lunii martie, departamentul de legalitate al Prefecturii Ialomiţa a analizat peste 800 de hotârâri ale consiliilor locale şi dispoziţii ale primarilor iar unele dintre acestea au fost apreciate abuzive sau ilegale.

Cele mai multe erori aparţin Primăriei şi Consiliului Local Urziceni.

Prima eroarea a aleşilor urziceneni se referă la rectificarea bugetului local pentru anul 2009, aprobată în luna ianuariei a acestui an. Observaţia Prefecturii este că autorităţile deliberative pot aproba rectificarea bugetelor locale pe parcursul exerciţiului bugetar,  perioadă egală cu anul bugetar care începe la data de 1 ianuarie şi se încheie la data de 31 decembrie.  În aceste condiţii, rectificarea bugetului local putea fi realizată în perioada anterior menţionată, cu respectarea principiului anualităţii bugetare. Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţie.

Mult mai multe obiecţii are juristul prefecturii la hotărârea privind aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare din municipiul Urziceni. Multe dintre contravenţiile prinse în hotărârea locală au fost făcute cu supra măsură şi exced normelor legale în vigoare.

De asemenea, indicatorii de performanţă ai serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare furnizat/prestat utilizatorilor, rezultaţi din studiul de specialitate efectuat în acest scop, vor fi supuşi dezbaterii publice înaintea aprobării lor de către autorităţile administraţiei publice locale, în conformitate cu legea privind transparenţa decizională.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.