La Mihail Kogălniceanu s-a sfinţit astăzi o Troiţă

0
Evenimentul a strâns laolaltă comunitatea şi reprezentanţii Bisericii într-un ceremonial religios.
Soborul de preoţi a fost condus de arhimandritul Rafael MÎŢ, care mai multi ani a fost stareţul Mănăstirii Hagieni din comuna.
Troiţa este amplasată la răscruce de drumuri, astfel încat să fie în calea tuturor localnicilor, când pleacă şi se întorc acasă.
Primarul comunei Mihail Kogalniceanu, Alexandru Dinu, i-a îndemnat pe localnici spre credinţă şi să păstreze încrederea în mai bine, indiferent de greutăţile prin care trec: “ne-am gandit sa ridicam acest simbol al credintei noastre la o raspantie pentru ca pe aici intram in comuna, pe aici iesim din comuna, prin aceasta raspantie trecem spre scoala, prin aceasta raspantie trecem spre locuintele noastre, si de fiecare data cand trecem, cel putin eu ma rog sa-mi ierte Dumnezeu greselile asa cum si eu iert greselile altora”.
Pentru oamenii comunei, decizia autorităţii locale de a ridica troiţa ţine de tradiţia religioasă a unui popor creştin ortodox: “eu ma plimb pe la statiuni si asa este si pe acolo, la Slanic Moldova de exemplu. Frumos. Daca nu mai avem credinta, ce mai avem? Suparare avem destula, credinta ne-a mai ramas, sa stim ca e un Dumnezeu care ne ajuta prin cate om trece. Ne da un strop de speranta si putere”.
După sfinţirea Troiţei s-au împărţit pachete tuturor celor prezenţi.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.