La Multi Ani Ema!

0

La Multi Ani Ema! Este urarea si strigatul de ajutor pentru o fetita de 7 ani, cu autism. Desi aniversarea zilei de nastere este o bucurie, pentru parintii copiilor autisti viata nu mai lasa loc de sentimentalisme. Costurile de terapie se ridica la 30 milioane de lei pe luna iar veniturile lor sunt mai mici decat aceasta suma. Parintii EMEI lupta in fiecare zi pentru a smulge fetita din lumea ei si a o determina sa accepte normalul nostru.

Ema a implinit astazi 7 ani. Pentru ca este un copil special, ea isi aniverseaza  ziua de nastere la centrul de recuperare, cu prietenii de suferinta, la gradinita, si in familie. Ema este doar unul dintre copiii cu autism din Slobozia pentru care parintii fac eforturi de recuperare. Specialistii apreciaza ca toti copiii autisti refuza sa accepte realitatea, motiv pentru care parintii Emei isi doresc pentru fetita lor  sa fie in stare sa-si poarte singura de grija. Copiii cu autism trebuie permanent supravegheati de cineva. Este motivul pentru care sunt foarte greu primiti in gradinitele cu program normal. Mama Emei are norocul ca a gasit o doamna educatoare care sa accepte prezenta copilului cu un insotitor. Educatoarea Maria NITU spune ca la inceput Ema rezista la activitati doar o ora pe zi iar acum face fata unui program normal, de patru ore.
Daca adultii, satui de problemele personale, intorc spatele aproapelui aflat in suferinta, copiii isi deschid oricand bratele pentru o imbratisare si un sarut pentru colega lor. Sufletele parintilor de copii cu autism sunt impietrite insa de calculul pragmatic al costurilor de terapie. Toti cei care vor sa-i cunoasca si sa-i ajute sunt asteptati la centrul de recuperare infiintat la fosta scoala 13.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.