La pescuit de braconieri pe Bentu Mare

0

FLR_2308

Poliţiştii ialomiţeni au confiscat peste 2.000 de metri plasă monofilament şi unelte de pescuit folosite în braconajul piscicol. Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au constatat 4 infracţiuni în flagrant şi au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 500 lei. 
În culpă sunt 4 tineri din Borduşani care pescuiau în lacul Bentu Mare, din Balta Ialomiţei.
Doi dintre pescari, cu vârste de 20 şi 21 de ani, nu aveau autorizaţie de pescuit şi au folosit o barcă neinscripţionată în interiorul căreia au fost găsite 40 Kg de ştiucă, şalău şi caras, capturat cu două plase monofilament. Peştele a fost redat mediului acvatic, plasele confiscate, iar ambarcaţiunea a fost lăsată în custodie.
Ceilalţi doi pescari, de 32 şi 39 de ani, aveau autorizaţie de pescuit şi au fost surprinşi în timp ce  pescuiau cu o ambarcaţiune pescărească, înregistrată, folosind însă plase de pescuit din fir textil, în lungime totală de  140 m, prevăzute cu crotaliu, deşi în apele lacului Bentu Mare este interzis pescuitul comercial.
Poliţiştii au depistat pe parcursul derulării activităţilor 20 de plase monofilament abandonate, în lungime de aproximativ 2.000 de m, ce au fost ridicate şi introduse în camera de corpuri delicte a Poliţiei Municipiului Feteşti. 
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.