La Slobozia începe mâine acţiunea de colectare ,,Sacul Galben“

0

fefefe

Campania va începe cu străzile Ana Ipătescu, Crişan, M.Kogălniceanu, Traian, Viilor şi va continua în funcţie de graficul săptămânal de ridicare a deşeurilor reciclabile.
audio Sacul Galben
În Sacul galben, populaţia este rugată să colecteze separat deşeuri reciclabile de: hârtie, carton, plastic, doze de aluminiu, cutii de conserve, cutii de lapte şi suc. În schimbul sacilor plini cu deşeuri reciclabile, populaţia primeşte gratuit de la operatorul Polaris alţi saci galbeni. Această soluţie urmăreşte creşterea responsabilizării ecologice a cetăţenilor prin implicarea directă în colectarea separată a deşeurilor, iar cetăţenii care nu colectează deşeuri reciclabile în sacul galben nu vor primi la schimb alt sac.
Sacul galben se va ridica o dată la 2 săptămâni în aceeaşi zi cu colectarea deşeurilor municipale de către o autogunoieră special destinată acestui serviciu.
De la preluarea serviciului de salubrizare, Polaris a implementat în municipiul Slobozia sistemul de colectare separată a deşeurilor pe 2 fluxuri: pentru deşeurile municipale şi deşeuri reciclabile. Containerele de culoare galbenă şi verde, în care se pot colecta deşeurile reciclabile, sunt amplasate pe lângă punctele de colectare din cadrul asociaţiile de proprietari.
Conform unui comunicat de presă din partea operatorului, acţiunea „Sacul galben” a determinat crearea de noi locuri de muncă, achiziţionarea de noi utilaje destinate acestei activităţi, rezultatul acesteia ducând la diminuarea cantităţii de deşeuri depozitată la rampa ecologică şi reintrarea în circuit a deşeurilor reciclate.
Această campanie este inclusă în competiţia “Oraşul Reciclării 2015” şi beneficiază de suportul Primăriei Municipiului Slobozia, SC Eco Rom Ambalaje şi Polaris M Holding.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.