La Slobozia s-a deschis astăzi grădiniţa de vară

0

În cadrul programului ,,Toţi la şcoală, toţi în clasa întâi, două grupe de prichindei se vor pregăti pentru şcoală, sub supravegherea cadrelor didactice. Copiii provin din familii sărace şi vor fi susţinuţi de municipalitate pe tot parcursul anului şcolar.
Proiectul a fost iniţiat anul trecut în cadrul unităţii de învăţământ din cartierul BORA, continuat vara aceasta, şi extins la nivelul Grădiniţei nr 3, de la MB-uri.
Directoarea Elisaveta Beciu precizează că proiectul a fost bine primit de comunitate iar pentru continuarea lui, a fost preluat în finanţare de Primăria Slobozia. Timp de o lună, 35 de copii care nu au fost daţi la grădiniţă se vor acomoda cu programul şi îndeletnicirile specifice vârstei, pentru a se integra mai uşor în colectivele şcolare. Pentru încurajarea copiilor, directoarea Minodora Fotea le-a invitat pe mămici să vină şi să stea cu ei în clasă cât timp este nevoie pentru acomodarea acestora cu mediul şcolar. De dragul proiectului, toate cadrele didactice fac voluntariat. Pentru a le da încredere în şansa pe care o au prin frecventarea cursurilor, primarul Gabi Ionaşcu le-a mărturisit copiilor că provine dintr-o familie săracă, iar şcoala va redeveni un atuu principal în viaţă.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.