La Slobozia s-a deschis un târg al producătorilor particulari din toată ţara

0

Cârnaţi, pastramă, brânzeturi şi alte delicatese culinare, găsiţi la târg în Slobozia.
Timp de 4 zile, producători particulari din toată ţara sunt cu marfă în municipiul reşedinţă de judeţ.
La căsuţele amplasate în centrul civic al oraşului se găsesc la vânzare produse lactate, preparate din carne, obiecte de artizanat, blănuri şi pielărie.
Pentru o mai bună desfacere a produselor alimentare, municipalitatea a achiziţionat 10 vitrine frigorifice care intră în pachetul pe care primăria îl oferă spre închiriere producătorilor.
Ambiţia executivului este ca, în fiecare lună, în Piaţa Revoluţiei a oraşului să se organizeze câte un târg. ,,Noi am mai avut astfel de târguri şi au avut succes, atât din punct de vedere al producătorilor, care şi-au vândut toată marfa la noi, la Slobozia, cât şi al cumpărătorilor care s-au bucurat de aceste produse. Toată lumea a spus că e bine să aibă de unde cumpăra nişte lucruri de calitate, după reţete adevărate.“ –spune viceprimarul Valentin Băcanu.
Imendiat după desfacerea produselor la tarabe, cumpărătorii au început să deguste oferta şi să cumpere din preparatele tradiţionale. ,, Am cumpărat puţină pastramă de berbecuţ şi o bucăţică de brânză de oaie. De la alimentară cumpăr mereu, iar acum am ocazia să cumpăr mâncare cu adevărat românească. Să ştiţi, chiar dacă sunt mai scumpe, cumpăr mai puţin, dar e mai sănătos.“-este părerea uneia dintre primele cumpărătoare ale târgului.
Printre producători se află şi Ana Grama din comuna HĂLCHIU, judeţul Braşov. Femeia de 60 de ani are acasă 400 de oi, 40 de vaci şi o turmă de porci, de care se ocupă cu cei 4 băieţi. Ea ne recomandă cu mâna pe inimă preparatele ei pentru că sunt cu adevărat naturale. ,,Venim cu tot felul de produse: brânză de burduf la coajă de brad, cârnaţi afumaţi, pastramă, caşcaval afumat… Suntem direct producători. Muncim de dimineaţa până noaptea, am 7 ciobani plus 4 băieţi ai mei. Noi suntem ţărani adevăraţi, care muncim.“– ne convinge precupeaţa.
Târgul din centrul civic al oraşului va fi deschis până duminică. Luna viitoare va urma fie un alt târg cu produse tradiţionale, fie o expoziţie a columbofililor.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.