La spitalul judeţean de urgenţe s-a inaugurat azi un compartiment de terapie intensivă

0

DSC_0154

La spitalul judeţean de urgenţe s-a inaugurat azi un compartiment de terapie intensivă, special pentru secţia de neurologie. Dotarea a fost făcută din sponsorizări şi susţinută de Primăria Slobozia şi Consiliul Judeţean Ialomiţa.
Directorul economic al principalei unităţi medicale din judeţ, Adrian Berbece, precizează că investiţia totalizează 3 miliarde de lei vechi.
Compartimentul ATI neurologie are 6 paturi prevăzute cu monitorizare electronică, iar personalul de gardă are amenajat locul de supraveghere exact în mijlocul secţiei, astfel încât pacienţii sunt permanent sub ochii unui cadru medical. Şefa secţiei de neurologie a spitalului judeţean de urgenţe, Violeta Şapira, precizează că principala satisfacţie a unui medic cu specialitatea ei este să redea pacientul funcţional familiei.
audio Violeta SAPIRA
Două dintre paturile compartimentului de terapie intensivă a secţiei de neurologie din spitalul judeţean sunt deja ocupate de doi bolnavi trecuţi de prima tinereţe. Frecvenţa accidentelor vasculare a crescut foarte mult în ultimii ani, iar vârsta pacienţilor a scăzut la 26 de ani.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.