La Urziceni s-a aprobat schema de minimis privind atragerea de investiţii şi stimularea mediului de afaceri

2

urziceni (2)

 

Consilierii locali reuniţi joi în şedinţă ordinară la Urziceni au aprobat  modificarea Hotărârii de Consiliu Local privind aprobarea aşa numitei scheme de minimis privind atragerea de investiţii şi stimularea mediului de afaceri.
Completarea actului normativ a fost impusă de noile prevederi ale Regulamentului Comisiei Europene, iar pincipala modificare  se referă la doemniul de aplicare în sensul că firmele aflate în dificultate nu mai sunt excluse ca până acum de la acordarea ajutorului de minimis. Conform noilor prevederi, în cazul împrumuturilor se ţine seama de starea de dificultate a întreprinderii beneficiare pentru a se determina caracterul transparent la ajutorului acordat.
O altă modificare  se referă la domeniul de aplicare, în sensul în care, mai nou, agenţii economici din sectorul transportului rutier pot beneficia de ajutor în limita palfonului general, cu o singură excepţie : transportul de marfă. Astfel, în transportul de marfă în contul terţilor  sau contra cost plafonul de minimis este de 100.000 de euro în trei ani fiscali consecutivi, cu precizarea că banii nu pot fi folosiţi  pentru achiziţionarea de vehicule pentru transportul rutier de mărfuri.   
Ajutoarele deja acordate  şi pentru care s-a aprobat scutirea nu vor fi afectate de noile prevederi. Modificările survenite au fost comunicate autorităţilor locale în data de 2 iunie printr-o adresă trimisă de Consiliul Concurenţei şi urmează să intre în vigoare cu de la 1 iulie.
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

2 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.