La Urziceni s-a dat startul la subventia pentru caldura

0

La Urziceni a început în această dimineaţă distribuirea formularelor pentru solicitanţii de subvenţie la încălzirea cu gaze şi lemne. Subvenţia acoperă parte din cheltuieli pentru perioada rece, adică intervalul de timp noiembrie 2009 – martie 2010.

În funcţie de venituri, subvenţiile oscilează între 30 şi 54 de lei lunar, la încălzirea cu lemne şi între 62 şi 262 de lei lunar, în cazul solicitanţilor de subvenţie pentru încălzirea cu gaze naturale. Cetăţenii trebuie să depună la dosarul care va însoţi cererea şi următoarele documente: actele de identitate ale tuturor membrilor familiei respective, adeverinţele de salariu, cupoanele de pensie sau indemnizaţiile de şomaj. De asemenea, solicitanţii de subvenţii pentru încălzirea cu gaze trebuie să depună la dosar adeverinţele şcolare ale minorilor aflaţi în întreţinere, certificatele fiscale pentru persoanele adulte, actul de proprietate sau contractul de închiriere, ori, după caz, actul de donaţie sau moştenire, precum şi ultima factură de gaze.

Este important de reţinut că solicitanţii de subvenţii care au persoane în întreţinere sau cu chirie trebuie să ataşeze la dosar şi o adeverinţă de la asociaţia de proprietari de care aparţin, din care să rezulte numărul persoanelor care locuiesc la adresa respectivă.

Valoarea subvenţiei nu este, cel puţin pentru moment, influenţată de valoarea numărului de tichete de masă de care beneficiază solicitanţii de ajutor din partea statului. O noutate de sezon o reprezintă faptul că, spre deosebire de anii anteriori, în 2009 plata subvenţiei pentru încălzirea cu lemne se face lunar.

Robert Viorel Dincă

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.