La Urziceni s-a finalizat schimbarea conductelor de apă

4
Ecoaqua S.A. Călăraşi şi Primăria municipiului Urziceni au organizat astăzi o conferinţă de presă, în cadrul căreia s-a anunţat finalizarea lucrărilor la reţeaua de canalizare a oraşului.
Proiectul s-a derulat pe durata a doi ani  în conformitate cu prevederile programului PHARE 2006  şi ale Planului Naţional de Dezvoltare având o valoare de peste 1.300.000 de euro iar principalul obiectiv a fost reabilitarea şi extinderea a mai bine de opt kilometri şi jumătate de reţea de canalizare.
Constantin Niculae, directorul sucursalei Urziceni a Ecoaqua S.A. a făcut un scurt istoric al programului pentru care finanţarea a fost asigurată în proporţie de 89 la sută din fonduri europene nerambursabile iar 11 la sută din bugetul local. Directorul Ecoaqua a precizat şi faptul că la această oră se află în derulare alte două proiecte, unul dintre ele neputând fi pus în execuţie din cauza lipsei finanţării.

Anunţul făcut de Constantin Niculae i-a prilejuit primarului Constantin Sava o nouă salvă îndreptată spre conducerea Consiliului Judeţean. Privite din perspectiva vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Ioan Martin, relaţiile dintre executivul de la Urziceni şi administraţia centrală nu sunt chiar atât de tensionate. Martin a precizat că Urziceniul a beneficiat totuşi de alocări de la bugetul judeţean, însă a recunoscut în acelaşi timp că programele derulate la Urziceni s-au lovit de piedici colorate în portocaliu – semn cât se poate de clar că deşi aproape nimeni nu vrea să recunoască acest lucru, ingerinţa politicului în administraţie este din ce în ce mai evidentă.
Responsabilii operatorului de apă canal de la Urziceni apreciază că prin reabilitarea şi extinderea reţelei de canalizare a oraşului  va creşte gradul de satisfacere a serviciului public până la acoperirea totală a deficienţelor, se va reduce tendinţa de migrare a populaţiei din zonă şi va fi stimulată construirea de locuinţe dar şi dotarea acestora cu facilităţi care să asigure tot confortul necesar.
Robert Dincă, www.radiocampus.ro

4 comentarii

  1. La Urziceni a fost “atacat” tot orasul deodata. E adevarat, ca populatie si suprafata, reprezinta cam 50-60% din Slobozia, dar in acelasi timp cu schimbarea conducelor s-au realizat si vreo doua sensuri giratorii, pavelari, montarea altor borduri (cu o inaltime civilizata si nepericuloasa, langa care poti deschide usile autoturismului fara a le lovi si zgaria de caldaram, ca in Slobozia), asfaltarea unor strazi laterale. Adica, cu cap, pentru a nu mai interveni altadata! Totul a durat doar ceva in jurul a 3 (maxim 4) luni. Si, asa cum se spune in articol, majoritatea lucrarilor au fost executate cu bani europeni! Oare la Slobozia aude cine trebuie?

  2. merita citita, dar este scrisa de un liberal, si cat ar vrea sa fie de impartial, nu are cum sa nu traga jarul pe turta lui. despre dosarele penale ale lui SAVA, nici un cuvant, si cine il cunoaste pe primarul Urziceniului, ii stie si meritele si naravurile.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.