La Urziceni, taina Sfântului Maslu se practică asemenea unui pelerinaj

0

4

Din 2009, la iniţiativa părintelui protopop Bogdan Ionuţ Stancu, s-a îndătinat obiceiul ca cei şapte preoţi ai oraşului să săvârşească împreună Taina Sfântului Maslu în Posturile Crăciunului şi Sfintelor Paşti, precum şi în ajunurile hramurilor bisericilor din urbe. 
Tradiţia s-a respectat şi anul acesta, iar prin deplasarea credincioşilor de la o biserică la alta, efectul a fost asemănător unui pelerinaj pe la lăcaşurile de cult din Urziceni.
Pelerinajul dinaintea Naşterii Domnului s-a încheiat în ziua de marţi, la Catedrala Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, iar cuvântul tradiţional de învăţătură a fost rostit de Preacucernicul Preot Claudiu Buză, de la Parohia Sfânta Treime, despre Viaţa în Hristos, deosebită de viaţa în duhul lumii acesteia.
Fiecare Taină a Sfântului Maslu a fost prilej de reamintire din partea Părintelui Protopop a Colectei din Postul Crăciunului, iar credincioşii au venit pe lângă uleiul, pâinea şi făina pentru Maslu şi cu haine şi alimente pentru cei necăjiţi, împărţite apoi de preoţi la orfani, săraci şi familii cu mulţi copii.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.