La vremuri noi – viruşi noi!

0

Pentru supravegherea şi controlul gripei şi infecţiilor respiratorii superioare, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a realizat o nouă metodologie pentru sezonul rece 2008-2009.
 Supravegherea şi controlul gripei şi infecţiilor respiratorii acute superioare se va realiza în perioada octombrie 2008 – mai 2009, şi are ca scop evaluarea impactului gripei asupra sănătăţii populaţiei şi a potenţialului epidemic al tulpinilor de virus gripal circulante.
Mai multe despre acest sistem de supraveghere într-o relatare de Elena Marin:

sistem 
La videoconferinţa cu prefecţii organizată în această săptămână de Ministerul Sănătăţii s-a stabilit un sistem santinelă în mai multe judeţe cu risc din ţară, printre care şi Ialomiţa.
Responsabilii ministerului au precizat că vor fi finanţate acele unităţi de primire urgenţă care îşi dovedesc utilitatea, în funcţie de spaţii şi de medici şi s-a accentuat necesitatea implicării Autorităţii de Sănătate Publică în relaţia dintre diferitele secţii ale spitalelor, pentru că sunt situaţii când nu se comunică între compartimente.
Ei aşteaptă până pe data de 15 octombrie 2008 comunicări din partea Serviciilor de Ambulanţă, unităţilor de primire urgenţă şi SMURD cu privire la problemele pe care le întâmpină.
În Ialomiţa, subprefectul Georgian Mocănescu, a propus o întâlnire cu reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă, UPU şi SMURD pentru a forma o echipă care să poarte discuţii la Bucureşti pentru soluţionarea aspectelor dificile.
În acest an, vaccinul gripal conţine trei tulpini noi, selectate pe baza recomandărilor specialiştilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în funcţie de tulpinile care se estimează că vor circula în sezonul 2008-2009 în emisfera nordica, deci, inclusiv în România.

Elena Marin

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.