LAPAR revendică mai mulţi bani de la stat pentru fermieri

0

Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România revendică un cuantum de 73,35 de Euro din partea statului la subvenţia pe hectar.
Producatorii agricoli din sectorul vegetal sunt îngrijoraţi şi nemulţumiţi pentru că nu au siguranţa plăţilor promise.
Într-un comunicat de presă, LAPAR reproşează Guvernului că în tot cursul anului a anunţat că nivelul cuantumului plăţilor directe unice pe suprafaţă va fi de 173 euro la hectar, iar acum statul român îşi reduce contribuţia considerând că fermierii au destui bani.
Preşedintele Nicolae Sitaru precizează că rezultatele bune obţinute în acest an agricol se datorează atât condiţiilor meteo climatice favorabile cât şi nivelului plăţilor directe şi complementare acordate aproape la timp în 2010.
În plus, după o secetă accentuată de 3 luni, rezultate financiare favorabile obţinute de fermierii români s-au diminuat substanţial, prin creşterea costurilor de înfiinţare a culturilor agricole de toamnă.
Respectarea înţelegerilor iniţiale se impune cu atăt mai mult cu cât numeroşi fermieri sunt angrenaţi în proiecte care au avut ca bază un buget de venituri si cheltuieli ce conţinea plata pe suprafaţă de 173 euro la ha, anunţată de oficialii Ministerului Agriculturii înca din luna ianuarie.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.