Lemn Tanase

0

Doi vrânceni au fost prinsi de politistii ialomiteni în timp ce comercializau material lemnos fara documente legale. S-a întâmplat în urma cu doua zile, când  agentii Postului de Politie Ciulnita au fost sesizati de catre un cetatean din  localitate, despre faptul ca pe raza comunei se deplaseaza o autospeciala ce transporta material lemnos, înmatriculata în judetul Vrancea, al carei conducator auto, i-a vândut, în urma cu doua zile, cantitatea de aproximativ 32 metri steri material lemnos, esenta tare, pentru care i-a platit suma de 5.000 lei, însa cel în cauza l-a înselat ducându-l în eroare asupra cantitatii, deoarece totalul livrat era cu mult mai mic decât cel platit.

În baza celor sesizate de ialomitean, politistii au oprit în trafic autovehiculul, ocazie cu care au fost identificati doi barbati, soferul de 54 de ani, si însotitorul sau de 21 de ani, ambii din judetul Vrancea.

La controlul efectuat, conducatorul auto nu a putut prezenta certificatul de înmatriculare al autospecialei, atestatul profesional, licenta de transport si executie, confirmând ca la data de 9 iulie anul curent a vândut fara documente legale material lemnos reclamantului si a primit suma de 5.000 lei.

Din verificarile efectuate s-a stabilit ca cei doi au mai comercializat material lemnos si la sfârsitul saptamânii trecute, unei persoane din comuna Buiesti. Verificându-se acest aspect s-a constatat ca vânzarea s-a facut fara documente legale. În acest caz, vânzarea propriu-zisa a fost efectuata de tânarul însotitor, care a indus în eroare cumparatorul, în sensul ca a platit suma de 5.000 lei pentru cantitatea de 42 metri steri, iar în fapt a primit cantitatea de 35,14 metri steri. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscarii. În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de înselaciune, fiind dispusa si masura sanctionarii contraventionale în conformitate cu prevederile legale, cu amenzi în valoare de 2.000 de lei. Totodata, conducatorul auto este cercetat penal si pentru efectuarea transportului rutier public fara documentele prevazute de lege, fapta prevazuta si pedepsita confoem codului penal.

Elena Oancea

Distribuiți
Articolul precedentSlobozia inundata
Articolul următorISU

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.