Liberalii caută soluţii pentru redresarea economică

0

hmLiberalii se regrupează şi caută soluţii pentru reducerea deficitului la bugetul de stat şi respectarea promisiunilor electorale.
Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, deputatul liberal din colegiul 1 Feteşti, Cristina Pocora, precizează că pentru îndeplinirea obiectivului Guvernului, de îmbunătăţire a colectării veniturilor statului, principala preocupare o reprezintă reducerea semnificativă a evaziunii fiscale şi nicidecum creşterea fiscalităţii.
Astfel, cota de 16% va rămâne neschimbată, iar pentru lărgirea bazei de impozitare PNL susţine reducerea CAS cu 3 puncte procentuale, măsură menită să reafirme interesul antreprenorial pentru investiţii şi creare de locuri de muncă.
Pentru creşterea numărului de contribuabili se propune eliminarea excepţiilor din Codul Fiscal privind plata contribuţiilor la stat, în prezent existând foarte multe excepţii.
De asemenea, liberalii susţin că bugetul de stat pentru anul 2014 va aduce creşteri de salarii şi pensii. Toate pensiile vor fi crescute cu 3,75%, fiind vorba de mărirea punctului de pensie în urma indexării cu rata inflaţiei, iar bugetarii cu venituri mici vor primi majorări, urmând a se mări fie salariul minim, fie venitul unor categorii specifice, precum medicii rezidenţi sau profesorii debutanţi.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.