Liberalii vor reducerea TVA şi la alte categorii de produse agricole

7

pocoraPrintr-un comunicat de presă, remis redacţiei, deputatul PNL din colegiul 1 Feteşti, susţine că reducerea taxei pe valoarea adăugată pentru panificaţie a avut ca efect scăderea cu până la 12% a preţului de vânzare a pâinii la raft.
Cristina Pocora apreciază că acesta este un semnal bun, care arată că piaţa funcţionează, iar dacă se va dovedi un succes, atunci reducerea TVA ar putea fi extinsă şi la alte categorii de produse.
Pe termen scurt, scopul măsurii de reducere a TVA la panificaţie este ca, pentru anul în curs, evaziunea să scadă la jumătate în acest sector. Astfel, producătorii care plătesc taxe vor fi încurajaţi şi se vor crea premisele stabilirii unui mediu concurenţial corect în domeniu.
Liberalii susţin că impactul negativ al reducerii TVA la pâine la 9% de la 1 septembrie, calculat la 100 milioane lei, va fi compensat prin creşterea accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux, precum maşini cu motor peste 3.000 cmc, aur, ceasuri, alte bijuterii, iahturi, arme de vânătoare şi de uz personal. Introducerea accizelor este estimat să aducă venituri suplimentare la buget de 300 milioane lei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

7 comentarii

  1. Doamna deputat poate ne spune, in afara unor comunicate seci, ce intreprinde, propriu-zis, pentru cetatenii care au ales-o. Ca norma la comunicate degeaba o face… Concret, vrem sa stim: ce faceti, doamna deputat, pentru alegatorii dvs? Poate la aceasta intrebare veti raspunde, desi nu mai am asteptari in privinta dvs…

  2. nu intreprinde nimic, ai vazut vreun politician roman de dupa 89 sa faca ceva pentru patria lui?
    vinatoare de pozitie si privilegii.
    politicenii-cea mai imputita categorie omeneasca,mi-e mai scirba de ei ca de tigani.

  3. Daca accizarea suplimentara la alcool (care va duce la cresterea si mai mult a evaziunii fiscale) si introducerea de accize la bunurile de lux nu aduc cele 300 milioane lei la buget ce-or sa faca? Ca pasapoartele le-au scumpit, rovigneta asisderea, gazele, curentul electric, taxele si impozitele locale LA FEL. Vor tripla amenzile din Codul Rutier, nu?

  4. Ponta – cel mai mare dezastru al acestui neam ever. retardatul a pus complet economia pe butuci pe toate caile ireversibile posibile fara un plan anume ci numai si numai in virtutea socialismului democrat pe care il vomita partidele de genul asta. Adica imprumutam bani si ii rupem cu taxele pe aia cativa care mai muncesc cu adevarat si tinem pe picioare un sistem bugetar corupt,gigantic si total neproductiv alaturi de hoardele nemincati de asistati social si pensionari votangii.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.