Liceenii din Ialomiţa sunt provocaţi la un concurs de scurt metraje pe tema cuplurilor extrem de tinere, care ajung părinţi fără voie

0

În perioada 15 septembrie- 10 octombrie, tinerii elevi până în clasa a douăsprezecea inclusiv, interesaţi de a transpune realitatea pe sticlă, sunt invitaţi să-şi trimită scurt-metrajele la concursul PĂRINŢI FĂRĂ VOIE! Această competiţie vizează premierea celor mai interesante filmuleţe de până la 20-25 de minute, în care se trage un semnal de alarmă asupra situaţiilor în care cupluri tinere ajung să devină părinţi, într-o conjuctură nefavorabilă lor, fără să-şi planifice sau măcar să-şi dorească un copil – atunci când ei înşişi sunt copii! Proiectul aparţine Asociaţiei Române a Tinerilor cu Initiaţivă şi îşi propune să promoveze responsabilitatea în cuplu, să determine tinerii cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani să ia decizii în cunoştinţă de cauză şi să conştientizeze importanţa şi efectele începerii vieţii sexuale la vârste fragede.

În Romania, o adolescentă din 50 rămâne însărcinată, o tânără din 23 păstrează copilul, 29.000 de femei cu vârste cuprinse între 15 – 19 ani rămân însărcinate – 500 de femei până în 15 ani dau naştere la prunci sau îşi provoacă o întrerupere de sarcină.

Cel de-al doilea scop al proiectului îl reprezintă informarea directă a tinerilor, utilizând mijloace media şi tipuri diferite şi eficiente de comunicare în cadrul campaniei, asupra unor cazuri reale de sarcini la vârste fragede, unele duse la termen, altele întrerupte, fiecare afectând în egală măsură partenerii, deşi în 98% din cazuri femeia este cea care duce greul unor decizii poate inoportune. “Părinţi fără Voie” este demarat de Asociaţia Română a Tinerilor cu Initiaţivă şi finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune. Mai multe detalii despre proiect, dar şi testimoniale ale tinerilor aflaţi în astfel de cazuri pot fi găsite accesând www.părinţifărăvoie.ro.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.