Liceul Pedagogic Matei Basarab din Slobozia este parte în campania naţională ,, Săptămâna cartofului donat“

0

Elevii instituţiei au donat bani din care s-au cumpărat cartofi, pentru întrajutorarea cazurilor sociale din municipiul reşedinţă de judeţ şi cartierele Bora şi Slobozia Nouă. Alexandra Alexe a însoţit echipa de voluntari la câteva din adresele beneficiarilor:

audio-campanie-cartofi

În cadrul campaniei, elevi şi profesori de la Liceul Pedagogic din Slobozia au împărţit ieri 25 de saci de cartofi la mai multe familii nevoiaşe, în care copiii resimt lipsurile financiare în hrana zilnică. Profesorul Anca Barbu este coordonatorul proiectului la nivel judeţean şi spune că acţiuni similare au fost desfăşurate de alte 10 şcoli.

Organizatorul campaniei la nivel de liceu, profesorul Simona Turcu, spune  că acţiunea este benefică şi pentru elevii-voluntari, prin responsabilizarea faţă de semeni.

Pentru câteva ore, elevii voluntari au lăsat tabla, creta şi sala de clasă şi au experimentat munca asistenţilor sociali.

Surpriza donatorilor a fost ca la adresele primite de la serviciul de asistenţă socială din cadrul primăriei, să găsească şi cetăţeni mai puţin nevoiaşi.

,Săptămâna cartofului donat“ s-a organizat în primele zile ale lunii noiembrie, de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, în parteneriat cu Asociaţia ,,Children’s High Level Group“ în cadrul programului de Strategie Naţională pentru Acţiune Comunitară.

Alexandra Alexe

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.