Liceul teoretic ,,Grigore Moisil’’ a devenit astăzi în mod oficial colegiu naţional

3
Instituţia de învăţământ, de ani buni etalon pentru modul în care se face şcoală la Urziceni, şi-a căpătat noul statut în urma rezultatelor excelente obţinute de generaţii întregi de elevi, fapt subliniat de inspectorul general şcolar Stavăr Ilie.
Liceul intră din anul şcolar care stă să înceapă într-o etapă nouă, după mai bine de optzeci de ani de existenţă. Istoricul instituţiei va rămâne gravat pe o placă dezvelită chiar astăzi de către Ioana Moisil, nepoata matematicianului Grigore Moisil, al cărui nume fostul liceu îl poartă din anul 2002.
Actualul colegiu a fost înfiinţat în 1928 ca şcoală de fete, în 1954 a căpătat statut de liceu cu profil real, umanist ulterior, iar din 1990 a devenit liceu teoretic. Decizia de transformare în colegiu naţional este consfinţită de un ordin al ministrului educaţiei Daniel Funeriu, datat 12 mai 2010.
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. Da, dar mai erau si Minodora Radulescu , Ene Valentina -fizica .
    Din pacate au fost si profesoare ploconiste care nu isi faceau meseria si veneau ca sa ia doar un salariu , exemplu cel mai concludent este LECA VIRGINIA.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.