Licitaţie cu cântec la policlinica cu plată

17
Preşedintele colegiului medicilor stomatologi, Andrei Tron, acuză Primăria Slobozia de tratament preferenţial în licitaţia spaţiilor medicale din policlinica cu plată a municipiului reşedinţă de judeţ.
Acuzaţiile fac trimitere directă la modalitatea de atribuire a unui spaţiu către medicul stomatolog Ana Maria Ionaşcu.
În opinia medicului Andrei Tron, fiica primarului nu avea drept de licitaţie pentru că nu deţine un cabinet medical independent, conform reglementărilor în vigoare: “comisia a evitat sa ne contacteze pe noi, medicii dentisti, dealtfel nici nu am stiut de aceasta licitatie. Ne-a parvenit un precontract de vanzare-cumparare in care cumparator apare CMI dr. Ionascu Ana Maria. Din pacate pentru dl. primar CMI dr. Ionascu Ana Maria nu exista. Ionascu Ana Maria este medic stomatolog, dar nu exista cabinet medical; conform legii, cei care puteau cumpara trebuia sa fie constituiti deja in cabinet medical individual, altfel nu puteau sa ia aceste cabinete medicale”.
Din comisia de licitaţie a spaţiilor medicale din policlinica cu plată au făcut parte viceprimarul Valentin Băcanu, juristul Valentin Tudoran şi preşedintele colegiului  medicilor, Nicoliţa Buiuc.

Viceprimarul Valentin Băcanu spune că la organizarea licitaţie au fost respectate prevederile ordonanţei 68. Cât despre existenţa cabinetului medical individual al Anei Maria Ionaşcu, aceasta a fost o solicitare a notarului iar contractul s-a încheiat cu medicul Ana Maria Ionaşcu în baza autorizaţiei de liberă practică: “pe fiecare spatiu a fost cate un ofertant, pe unul singur fiind 3. Nu a mai venit nimeni sa solicite spatiul licitat de domnisoara Ionascu, nu a dapus nimeni documentatie pentru acel spatiu. Spatiul nu a fost scos separat la licitatie, au fost scoase toate odata, s-a facut anuntul pentru toate, toata lumea stia de toate spatiile. In comisia de licitatie avem reprezentantul colegiului medicilor, respectiv doamna doctor Buiuc. Intr-o prima etapa au luat spatiile doctorii care le detineau cu chirie si au dorit sa le cumpere si in a doua etapa, spatiile ramase nesolicitate au fost scoase la licitatie libera”.
Pentru vânzarea spaţiilor medicale din policlinicile cu plată s-a emis în urmă cu mai bine de 5 ani o Ordonanţă de Guvern cu prevederi exprese pentru medicii care utilizau acele cabinete medicale, la preţuri modice faţă de piaţa. Între timp, reglementările au fost ajustate, spaţiile reevaluate, iar în final s-a decis un preţ minim unitar de vânzare, valabil la nivel naţional. La licitaţia de la Slobozia, un singur cabinet a avut mai mulţi ofertanţi, câştigat de medicul cardiolog Nicolae Dochiu.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

17 comentarii

 1. In Slobozia sunt cel putin 5 medici stomatologi tineri ce lucreaza ca rezerve la scaun (sunt doi medici simultan la un scaun st.)ce ar fi putut participa la aceasta licitatie .II invit sa-si spuna parerea , daca au stiut de licitatie si daca ar fi participat ? Toti acesti medici au primit avizul Col.Medicilor Stomatologi semnat de dr. Tron ,insa solicitarile lor au fost legale .Deasemeni ii invit si pe restul colegilor medici care au solicitat spatii in Policlinica cu Plata si au fost refuzati de Primaria Slobozia .

 2. Scuze revin ,fiul dr. Tron este medic rezident la spitalul mun.din Munchen , Germania se specializeaza ,are contract pe urmatorii 4 ani si nu-si doreste cabinetul invocat .In rest doar dezinformare …

 3. Problema nu este prezentata conform realitatii .d-l Bacanu ocoleste cu buna stiinta esentialul ; 1.acolo unde se vindeau spatii stomatologice legea obliga(nu dr.Tron) ca din comisie sa faca parte un reprezentant al C.M.D.R.Ialomita.
  2.spatiul nu intra sub incidenta legii(oug 68/2008),deoarece este farmacie si nu cabinet medical.
  3.dr. Ionascu Ana Maria nu putea sa cumpere ,deoarece la data aparitiei oug.(2007)era studenta si nu detinea un CMI.(OBLIGATORIU IN LEGE).
  3.A prezentat la licitatie acte care nu exista oficial.
  Mai clar de atat ce se poate spune! decat :LICITATIE FALSIFICATA.

 4. Am identificat 3 elemente importante ce încalcă OUG.68/2008:
  1. Nu există cumpărătorul (CMI. dr. Ionaşcu Ana Maria);
  2. Nu există obiectul vânzării (cabinet medical, ci farmacie);
  3. Are un certificat fiscal la un CMI ce NU există.
  Comisia de vânzare a spatiilor nu a verificat şi nu a identificat documentele lipsă din dosar, sau nu a vrut să le verifice.

 5. sa vezi distractie, cand se vor prinde mustaciosii de faza asta:
  ciuperca si martin vor sa scoata primar PNL la Slobozia, pe EMI cu stafidele.

  bine va face basescu, sa dea domnu sa stati in opozitie 100 de ani, pana muriti.

 6. Truc ieftin ,sa lovesc partidele de opozitie ,sa inventez o manevra secreta si sa spun ce buni sunt d-nul presedinte si d-nul primar … (cred ca Primarul incepe sa fie sustinut de portocalii ?!) Mike tace … Cazacu lipsa ? Nu stiu daca vom rezista 100 de zile cu tandemul Basescu-Ionascu cit despre 100 de ani ??? .Ciuperca stie ca daca pierde Slobozia pierde si CJI , iar Martin si Emi credeti ca pot fi cumparati ??? Pentru noi un nou tandem si un nou slogan ” SA DEZBINAM Si SA FURAM !” , avind in vedere ca primaria si CJI controleaza 80% din media locala ma mira doar doar lipsa de reactie a slobozeanului de rind ! Sau poate nu ?

 7. STS-istule, base si ionascu nu sunt in aceeasi barca si …daca imi permiti…nu navigheazanici in aceleasi ape; din ce zice lumea aici, plus ca am vorbit si cu un medic ce a licitat si el (dar pentru un alt spatiu, ca de ,,farmacie” nu a stiut!!!) E CLARA MANAREALA psd! Ce-ai vrea sa zic io !?! Citeste postul din 08 octombrie, pacatele mele.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.