Localităţile Crăsani, Copuzu şi Sudiţi au rămas de la 1 martie fără oficiu poştal

0

foto: Florin Floreanu

Agenţia locală s-a închis de la începutul lunii, iar localnicii se văd nevoiţi să parcurgă 7 kilometri pe jos pentru plata facturilor sau pentru a-şi ridica pensia.
Primarul comunei Balaciu, Cornel Mihu, spune că decizia nu poate să aibă la bază motive de ordin financiar pentru că agenţia de la Crăsani avea un grad de încasare de 98 %.
Mai mult, spune edilul de la Balaciu, oficiul Crăsani funcţiona în casa factorului poştal, iar costurile Poştei Române erau doar de natură salarială: “avem trei sate in care locuieste jumatate din populatia comunei: Crasani, Copuzu si Suditi. Sunt oameni foarte batrani, la Crasanii de Sus nu sunt mai mult de 20 de persoane sub 60 de ani. Nu pot veni de la Crasanii de Sus, de la Copuzu, la Balaciu dupa pensii, sa plateasca telefoane, curent. Agentia de la Crasani e inchisa politic. Cazacu, tovarasul director de Posta ne-a inchis agentia de la Crasani, a spus ca nu are venituri. Sa arate incasarile, ca sunt peste 90% incasari! Sa duci peste 1000 de oameni la Balaciu dupa pensii, sa plateasca curentul… stiti cum e cu electrica, nu ai platit factura, iti taie curentul. Totul se invarte in jurul Postei. Nu poate postasul de la Balaciu sa se duca la Crasani, sunt 6 km pe camp, cine are curajul sa se duca cu 200 de milioane in geanta? Nu avem niciun mijloc de transport, fiecare cu ce se poate descurca. Va dati seama ce mare cheltuiala avea Posta, 7 milioane care-i dadea factorului postal salariu. Nu platea curent, nu platea chirie, ca era la om acasa. Va dati seama cata economie a putut sa faca Cazacu la Crasani. De-aia a inchis”!
La Piscul Crăsani sunt peste 350 de case cu o populaţie de 1.000 de oameni, majoritatea trecuti de 60 de ani.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.