Locuitorii municipiului Slobozia vor avea un weekend fără apă

18

robinet-300x300De vineri la prânz, până duminică seara, reţelele de transport vor fi golite şi igienizate cu clor în exces, motiv pentru care apa poate fi utilizată doar pentru WC-uri. Societatea URBAN informează că pe toată perioada de spălare a conductelor pentru igienizarea şi eliminarea bacteriilor feruginoase din reţelele publice, apa de la robinete nu va putea fi folosită nici măcar pentru duşuri.
Slobozenii sunt atenţionaţi că vineri, între orele 12 şi 20, apa va fi oprită, iar sâmbătă, de la 4 dimineaţa, pentru 24 de ore în reţea va fi furnizată apă tratată în exces. Duminică dimineaţă conductele vor fi din nou golite, iar între orele 12 şi 16.30 acestea se vor spăla, urmând ca până luni dimineaţa reţeaua să fie din nou umplută cu apă. De luni dimineaţă, URBAN anunţă intrarea în regimul normal de furnizare a serviciilor.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

18 comentarii

 1. Pentru acest disconfort urias, datorita faptului ca se intinde pe durata a 3 zile , nesimtiti din primarie trebuiau sa ne faca o reducere in aceasta luna.
  Poate ne strica si centrala de apartament datorita lipsei calitatii apei.

 2. Este exact ca in orasele lovite de cataclisme naturale doar ca aici suntem loviti de niste incompetenti care nu reusesc sa asigure apa potabila locuitorilor din muni cipiu resedinta de judet…. Si asta in anul 2013 cand altii nu stiu ce sa mai inventeze…

 3. In niciun caz cand vrei sa faci astfel de idiotenii, nu opresti apa in week-end cand este cea mai mare nevoie, ci in zilele lucratoare. Niste magari care n-au ce face cu banii populatiei!

 4. titlul corect ar fi : “Locuitorii municipiului Slobozia vor avea AL DOILEA weekend fără apă” …
  Apa este un constituent fundamental şi indispensabil al organismului uman.
  Un om are nevoie în medie de circa 100 de litri de apă pe zi: 4 litri pentru nevoia fundamentală, alimentară (2,5 litri pentru băut şi 1,5 litri prepararea hranei), 13 litri pentru spălat vesela, 13 litri pentru spălat rufe, 70 de litri pentru nevoi sanitare (spălat pe mâini şi faţă, duş, apa pentru clătirea toaletei etc.).
  Clorinare gazoasă indirectă, cu clor gazos care se transformă întâi în soluţie. Asigură şi oxidarea diverselor substanţe organice şi anorganice. Dezavantajul major este că se formează compuşi secundari toxici (de exemplu trihalometani cum sunt cloroformul) , incriminaţi inclusiv pentru posibil efect cancerigen. O soluţie de evitare a formării lor este prealabila tratare cu ultraviolete şi ozon, procedeu controversat deoarece şi ozonul dă produşi secundari nedoriţi. Apa ce se supune clorinării trebuie să fie curată în rest, altfel cea mai mare parte din clor se consumă în alte reacţii decât cele vizate, de distrugere a microbilor. Un alt efect nedorit este cel al formării clorfenolilor, care afectează grav gustul chiar la concentraţii infime de 1:20.000.000 ! În apă trebuie să mai rămână o cantitate de clor rezidual care să anihileze microbii ce mai impurifică apa pe parcurs pe reţea până la consumator, dar nu în exces deoarece alterează apa organoleptic şi e şi dăunător sănătăţii.

 5. “De la Wikipedia, enciclopedia liberă

  Apă la robinet

  Prin apă potabilă se înțelege apa destinată consumului uman. Aceasta poate fi:

  -orice tip de apă în stare naturală sau după tratare, folosită pentru băut, la prepararea hranei ori pentru alte scopuri casnice…”

 6. In aceasta perioada majoritatea crestinilor se pregatesc de sarbatori -primul pas fiind curatenia locuintei .Cu ajutorul apei.
  Ateii decizionali ai acestui program hidro nu obisnuiau/obisnuiesc ?
  Apoi fiecare se ocupa de curatenie in timpul liber …

 7. Pelly…. Pai daca s-a zis ca apa nu e buna decat pentru WC tu de ce sa folosesti centrala?
  Centrala nu are de ce sa dea apa calda daca tu nu ai ce sa faci cu apa calda.

 8. Frumos ar fi fost ca in acest week-end toti cei care n-au votat usl sa fi parasit orasul, in corpore, sa ramana doar stoica si prostii prostilor, sa se uite unii la altii-ca sa se simta ca niste …ce sunt!

 9. Ia-te bai jeane cu ionascu de mana si parasiti orasul! Noi avem incredere in echipa domnului Stoica care se chinuie sa repare unde a esuat ala.

 10. alladin… intr-o localitate primarul nu poate sa ia masuri de capul lui…
  Prin urmare “unde a esuat ala” este defapt…. unde au esuat aia, adica toti politicienii de la acea vreme, din opozitie sau de la putere, in frunte si cu actualul primar, viceprimarul de la acea vreme.
  Daca primarul ar lua hotarari de capul lui, de ce am mai avea nevoie de consiliul local?

 11. In aceasta dimineata apa este fix rosie ,s-au spalat conductele pana s-au inrosit .
  Dupa cum spune domnu’ primar cu degetul in nas , probabil “este un caz izolat” .
  Asa este ,Slobozia e un caz izolat , pentru ca in localitatile limitrofe e apa buna .

 12. Doar politicienii ,,de la putere” sunt resposabili, deoarece EI HOTARASC, EI DECID, aia care distrug Ialomita de 23 de ani, opozitia poate doar sa le arate ca gresesc. Nu cred ca ionascu-psd in 2009 si clica lui de psd-isti imputiti au tinut seama de opozitie, cum nu tine nici stoica-psd, acum.

 13. Despre cea din Consiliul local Slobozia, cine face proces de intentie opozitiei sigur este de partea puterii usl…In Ialomita usl ia deciziile politice, asadar usl raspunde, ce nu se intelege?

 14. @jean, ceea ce nu se intelege este ca de un an de zile Slobozia are un alt primar si ca in acest an de mandat niciun reprezentant al opozitiei nu a iesit public sa-i apere pe locuitorii Sloboziei in problema apei, nici macar la nivel declarativ.Stiu ca pe vremea celuilalt primar(Ionascu), Radu Paros strangea semnaturi pt demitere acuzandu-l ca atenteaza la sanatatea slobozenilor.Il intreb aici pe dl Paros:”Acum de ce taci stimabile, nu te mai roade de sanatatea noastra?”Faci gargara doar in campanie electorala si doar pt interesele proprii.In al doilea rand il intreb aici pe dl Teculescu:”Mai faceti politica?” si daca da….unde, cand si in ce mod?E normal ca atata timp cat nu exista opozitie, puterea sa faca ce vrea!De aici concluzia mea ca singura opozitie in Slobozia este Ionica Ghinea pt ca o vad la Antena 1 Slobozia, o aud la Radio Campus si ii citesc articolele si opiniile in propriul ziar.Femeia asta intr-adevar face opozitie!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.