Locuri de muncă, Nu pensii

5
Parlamentarul liberal de Ialomiţa încearcă să schimbe dezbaterea publică de la vârsta de pensionare spre nevoia locurilor de muncă.
Deputatul din colegiul unu Feteşti –Ţăndărei cere ca vârsta standard de pensionare să rămână aşa cum prevede legea aflată în vigoare, cu amendamentul că „femeile şi bărbaţii pot solicita continuarea raporturilor de muncă sau de serviciu, până la vârsta de 65 de ani, fără ca opţiunea acestora să fie îngrădită prin decizii şi proceduri administrative“.
Cristina Pocora se referă la profesiile din medicină, magistratură, educaţie, şi cultură, care permit desfăşurarea activităţii pe o perioadă mai îndelungată, şi unde experienţa vine o dată cu vâsta. Parlamentarul de Ialomiţa revine cu acest amendament la rediscutarea articolului de lege trimis de preşedintele Traian Băsescu pentru reexaminare.
În opinia deputatului liberal, Guvernul Boc ar trebui să se concentreze pe politicile active pentru a creia locuri de muncă, în special pentru tineri.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

5 comentarii

  1. E o cerinta corecta, in spiritul liberalismului, atat clasic cat si modern. Apoi, era o excludere in formularea deputatei, adica, in loc de legi pentru pensii (pierdere de vreme in opinia ei, ca si a mea de altfel), mai bine masuri pentru crearea de locuri de munca. Si aici se poate dezvolta ideea: statul poate crea locuri de munca dand mai mare atentie investitiilor de interes national (bunaora autostrazile, modernizarea cailor ferate, infrastructura pentru transportul sau turismul fluvial si maritim, infrastructura edilitara, etc.), sau acelasi stat poate incuraja mediul privat prin masuri fiscale avantajoase (si astfel se creaza alte locuri de munca).

  2. “politici active de creare…”, nu sa creeze statul. nu citi doar titlul, stii doar cum se pun titlurile azi.

    si are dreptate, daca nu ai de la cine lua, degeaba vrei sa iei. si iei tot de la cei care cu chiu cu vai au un loc de munca.

    chestia cu marirea varstei de pensionare e o smecherie nesimtita.
    dai oamenii afara, le maresti varsta de pensionare ca sa nu se mai poata pensiona, cand va ajunge vreodata la 65 de ani vor figura cu ani mai putini munciti si contributii mai mici, deci vor avea o pensie mult mai mica. castig de doua ori pt stat, bataie de joc pt cetateni.

  3. Pt d-nul Ionel : Imi permit sa va raspund eu , asteptam masuri eficiente de deblocare economica si ma explic : o masura posibila -pt. fiecare somer in plata , sustinut cu ajutor L416 ,sau pensionar (medical ) ,nou angajat ,statul sa acorde angajatorului o sustinere financiara ,(din intretinut de la buget devine sustinator al bugetului). Sunt multe alte masuri care pot debloca situatia actuala ,sunt cunoscute dar din pacate nu sunt promovate guvernamental .Puteti vedea chiar masurile aplicate in Romania in anul 1933 ! Sunt inca aplicabile …!

  4. Un amendament la ce sustine madam pocora: ,,femeile si barbatii CARE NU SUNT BUGETARI pot solicita continuarea raporturilor de munca sau de serviciu….” Nu de alta, dar bugetarii obosesc mult mai repede, sa incerce in domeniul privat, daca le da mana.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.