Lumea bună de la judeţ s-a înghesuit astăzi la închisoare

0

Autorităţile locale, judeţene şi mass media locală, au asistat la cum se face “graffiti după gratii”. 

Dacă în libertate realizarea de graffiti este interzisă prin lege, la închisoare s-a dat liber astăzi la vopsirea pereţilor din spaţiul de plimbare şi recreere al deţinuţilor.

„Graffitii după gratii” este un proiect realizat de elevi de la liceul de Artă şi Colegiul Naţional “Mihai Viteazu”, alături de tineri condamnaţi la închisoare. 

Pentru preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, persoanele private de libertate au nevoie de asistenţă de specialitate, iar terapia artistică face parte din gama vocaţională a instruirii.

Printre tinerii deţinuţi implicaţi în proiect se numără şi Petre SURAJ Zamfirache din Feteşti. Deşi are 19 ani, de 1 iunie el desenează voios cu cretă pe asfalt…Un alt cobai în concursul de graffiti este Ionuţ Răzvan GHIDĂNUŢ, din Urziceni. Are tot 19 ani şi este după gratii de 5 luni.

Şi cum deţinuţii implicaţi în concursul de graffiti au drept de vot, printre VIP-urile prezente s-a numărat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomita, Ştefan Muşoiu, aflat pe ultima suta de metri a campaniei electorale.

Desenele realizate astăzi vor împodobi pentru multă vreme spaţiul destinat pentru plimbare şi mişcare, din cadrul Penitenciarului cu regim de maximă siguranţă din Slobozia. 

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.