Lumea muzicală ialomiţeană îi aduce un omagiu lui Theodor Grigoriu

1

theodor grigoriu

Melomanii ialomiţeni deplâng moartea compozitorului şi muzicologului Theodor Grigoriu, unul dintre cetăţenii de onoare ai Municipiului Slobozia. 
Maestrul a încetat din viaţă azi noapte, la aproape 88 de ani, iar vineri va fi condus pe ultimul drum. La slujba de înmormântare vor participa poetul Şerban Codrin şi directorul Centrului Cultural, Doina Roşca.
Theodor Grigoriu şi-a legat numele de judeţul Ialomiţa prin ataşamentul faţă de dirijorul şi compozitorul Ionel Perlea, al cărui legatar testamentar a fost. 
Preşedinte al Fundaţiei naţionale  ,,Ionel Perlea“ a fost de nenumărate ori invitat la Slobozia, în calitate de membru în juriul festivalului de interpretare a liedului, unde i s-au şi interpretat compoziţii. 
Titlul de cetăţean de onoare pe care l-a primit i l-a dedicat lui Ionel Perlea, genialul ialomiţean care a strălucit în America şi pe care a reuşit să-l invite în anul 1969 de la New York la Bucureşti, unde l-a prezentat publicului meloman sub cupola Ateneului Român, pentru ca în cele din urmă să poposească şi în casa natală de la Ograda.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.