Mai avem nevoie şi de iarbă

0
Pentru îmbunătăţirea calităţii mediului, în Ialomiţe este nevoie de împădurirea a 250 de hectare integrale şi refacerea a 300 de plantaţii calamitate.
Direcţia Silvică Ialomiţa îşi propune pentru 2011 un program de investiţii, împăduriri şi alte lucrări silvice, care să împiedice fenomenul de deşertificare prognozat în Bărăgan.
Prima grijă sunt pepinierele, înfiinţate pe o suprafaţă de 12,5 hectare din care 7,5 din butaşi iar 5 hectare prin semănătură.
Anul acesta vor fi întreţinute plantaţiile de pe o suprafaţă de 120 de hectare, curăţate 300 de hectare de pădure, şi rărite plantaţiile de pe o întindere de 600 de hectare silvice.
Pentru lucrările de ameliorare şi reconstrucţie, Direcţia Silvică Ialomiţa  primeşte fonduri de la bugetul de stat în valoare de 120 de mii de lei iar din propriile resurse financiare se vor face investiţii de peste 280 de mii de lei în utilaje.
În 2011 este prevăzut ca în Ialomiţa să se exploateze 85 de mii de metri cubi de masă lemnoasă, în regie proprie şi prin prestatori.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.