Mai multe localităţi din Ialomiţa au fost afectate aseară de furtună şi ploaie

2

În sud-estul judeţului, acoperişurile caselor au fost smulse de vânt şi aruncate la zeci de metri distanţă.
Cea mai afectată a fost gospodăria soţilor Păun din Gheorghe Lazăr, unde, în câteva minute, casa a rămas fără acoperiş, iar ploaia a inundat încăperile.
Disperaţi, oamenii şi-au strâns lucrurile de prin camere şi le-au înghesuit într-un hol ocolit de vijelie. Radu Păun spune că 22 de ani a lucrat în fiecare zi pentru a realiza un cămin familiei, iar în 5 minute s-a ales praful de toată munca şi agoniseala.
Familia Păun din Gheorghe Lazăr speră la un ajutor de urgenţă din partea autorităţilor sau măcar la un gest de omenie din partea semenilor. Cu doi copii bolnavi, oamenii luptă să nu cadă pradă deznădejdii.
Furtuna a făcut prăpăd şi la Gimbăşani, unde vântul a smuls acoperişurile mai multor case nou-construite.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

UPDATE:

Familia Păun a primit ajutor din partea autorităţilor locale şi a comunităţii catolice din Slobozia.
Primarul Marian Pavel spune că oamenii au solicitat şi au primit 36 de foi de tablă pentru a-şi putea reface acoperişul casei,  la care se adaugă  un sprijin din partea bisericii catolice din Slobozia, care le-a donat 200 de euro.

2 comentarii

  1. “unde vântul a smuls acoperişurile mai multor case nou-construite.“ Ce ne spune noua propozitia asta? Ca se da buleala la constructii, mai ales cele de la tara , unde e mai cu “lasa ma ca stiu eu mai bine si mai ieftin“

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.