Mai multe locuri în licee decât absolvenți de 8 clase

0

_DSC5840

Locurile la liceu şi şcolile profesionale sunt mai multe decât numărul absolvenţilor de gimnaziu! Aşa se face că în clasa a 9-a vor putea intra inclusiv elevii corigenţi sau care au rămas cu situaţia neîncheiată, după clarificarea situaţiei şcolare şi în ultima sesiune de înscriere. Chiar şi aşa, în judeţ vor fi licee unde clasele prevăzute se vor forma greu sau deloc, iar funcţionarea acestor instituţii şcolare este pusă sub semnul întrebării în fiecare an.
audio LOCURI LA LICEU
Reţeaua liceală este supradimensionată!
Deşi unităţile şcolare şi-au restructurat activitatea, numărul absolvenţilor de gimnaziu este întotdeauna mai mic decât cel al locurilor în licee şi școlile profesionale. În Ialomiţa, anul acesta sunt 2640 de elevi care au terminat clasa a VIII-a, iar locurile disponibile pentru ei în clasa a 9-a sunt cu 44 mai multe.
Dacă la Colegiile Naţionale concurenţa este foarte mare, există şi licee care funcţionează sub planul de şcolarizare. Directorul Liceului Tehnologic Mihai Eminescu din Slobozia, Daniel Androne, precizează că nici măcar locurile la clasele de profesională nu s-au ocupat.
Una dintre soluţiile găsite de conducerea instituţiei pentru a nu se desfiinţa este de a forma o clasă de liceu la penitenciar, unde profesorii încadraţi vor merge zilnic să predea.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.