Mai multi asistenti sociali personali

0

La nivelul oraşului Slobozia creşte numărul asistenţilor pentru persoanele cu handicap. Consilierii locali vor lua la cunoştinţă despre încadrarea suplimentară a unor persoane pentru îngrijirea la domiciliu a semenilor bolnavi.

Conform reglementărilor în vigoare, o persoană cu handicap grav poate opta între asistent personal şi primirea unei indemnizaţii lunare. Pentru că propunerea de majorare a numărului indemnizaţiilor s-a făcut deja, se solicită consilierilor locali aprobarea creşterii cu 10 a asistenţilor personali în 2009.

Propunerea de majorare a asistenţilor personali în plată este motivată de numărul mare de persoane încadrate în lunile decembrie 2008 şi iunie 2009, ceea ce a determinat depăşirea numărului de 130 dosare, maximul prevăzut printr-o Hotărâre a Consiliului Local Slobozia.

Este motivul pentru care se solicită consilierilor locali creşterea numărului de asistenţi personali la 140.

Salariul de încadrare este de 600 de lei, iar în bugetul serviciului nu există acoperirea necesară pentru achitarea salariilor asistenţilor personali, urmând ca la următoarea rectificare bugetară să se solicite sumele respective.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.