Mai mulţi ialomiţeni din zona Feteşti au fost înşelaţi de un presupus angajator care le-a promis contracte de muncă în străinătate

0

Doi bărbaţi din Borduşani au reclamat ieri la poliţie că un tânăr s-a oferit să le intermedieze obţinerea de locuri de muncă pentru care au plătit un comision de câte 130 de lei şi 76 de euro.
Una dintre victime, în vârstă de 54 ani, a povestit anchetatorilor că a citit un anunţ de angajare într-un ziar, a sunat la numărul de telefon indicat, iar un bărbat care s-a recomandat a fi reprezentantul unei firme din Bucureşti le-a garantat locuri de muncă în străinătate.
Pentru angajare, suspectul a solicitat să plătească într-un cont bancar contravaloarea biletului de transport şi asigurarea pentru perioada de şedere. Ialomiţeanul le-a spus despre anunţ prietenilor săi, care după ce au discutat telefonic cu aşa-zisul angajator, la solicitarea acestuia, au mers la o bancă din Feteşti, unde au depus banii pretinşi. Totodată bărbaţii au depus aceleaşi sume de bani şi pentru rudele lor, doi tineri de 28 şi 34 ani, din Borduşani şi Feteşti.
Conform înţelegerii, angajatorul urma să trimită contractele de muncă şi un card prin curier. Contactat telefonic din nou, acesta a pretins alţi bani, moment în care ialomiţenii şi-au dat seama că au fost înşelaţi. Din verificările referitoare la firma angajatoare a rezultat că aceasta nu există. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru înşelăciune şi continuă cercetările pentru identificarea autorilor şi a persoanelor implicate, precum şi pentru recuperarea prejudiciului. De la părţile vătămate identificate până în prezent, suspectul şi-a însuşit aproximativ 1.900 lei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.