Mai puţini elevi în Ialomiţa

1

ileana condrut

Peste 40.000 de elevi ialomiţeni sunt înscrişi în acest an şcolar în sistemul de învăţământ de stat.
Faţă de anul trecut, numărul lor este mai mic cu trei sute de copii, însă raportările Inspectoratului Şcolar judeţean indică o stabilizare în privinţa abandonului şcolar şi a celor care nu se înscriu la o formă de învăţământ obligatorie. De asemenea, numărul absenţelor a fost în scădere anul trecut, chiar dacă statisticile indică o medie de 13 absenţe pe elev în semestrul întâi şi de 23 pe cel de-al doilea semestru.
Inspectorul general şcolar, Ileana Condruţ, reaminteşte părinţilor cât de importante sunt comunicarea şi implicarea familiei în viaţa adolescenţilor pentru reuşita copiilor în viaţă:
audio Ileana CONDRUT
Anul trecut, la nivelul judeţului Ialomiţa, au abandonat şcoala 50 de elevi de la învăţământul primar, 90 de elevi de gimnaziu şi alţi 45 de elevi de liceu pe care autorităţile au încercat să-i reintegreze în mediul şcolar. Din cauza abaterilor şi a absenţelor nemotivate peste 120 de elevi au fost exmatriculaţi.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Bravo domna Condrut ca ati stabilizat abandonul scolar. Daca mai statea Otilica Fulgerica ce reinvestita in fruntea femeilor PSD-iste peste cativa ani nu mai ramaneau elevi la bacalaureat, si uite asa nu mai exista spaga! Dumneavoastra acum ce faceti? Incurcati planurile strategiei “mai marilor intelepti” de la judeteana de partid? Atentie! Daca va comportati asa, si-i luati ca la gradinita, nu va merge mult “ulciorul la apa”!
    Sfat pretinesc, tovarasa!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.