Mâine începe la Urziceni ediţia a cincisprezecea a ,,Revelionului Caricaturiştilor’’

0

Deşi programată în mod tradiţional în week-endul în care este serbat Sfântul Andrei, cel mai important  festival-concurs de grafică umoristică şi epigramă din România şi-a schimbat orarul în 2009 datorită alegerilor prezidenţiale. Formatul a rămas însă neschimbat, iar participarea una selectă.

Revelionul va debuta mâine la ora 17,30 în foaierul Centrului Cultural cu un program despre care directorul festivalului, Nicolae Petrache afirmă că este unul de gală.

Ziua de sâmbătă va fi cea în care vor fi cunoscuţi laureaţii concursurilor de epigramă şi caricatură. Şi de astă dată, festivitatea de premiere va fi inclusă într-un spectacol maraton care se va întinde pe  durata a mai bine de patru ore şi la care vor fi prezente câteva dintre cele mai importante nume ale umorului românesc.

În ceea ce priveşte tema concursului, Nicolae Petrache ne-a mărturisit că iniţial se gândise să readucă în prim plan criza economică, numai că subiectul a fost atât de des discutat încât ar fi putut deveni desuet.

Cele mai reprezentative dintre lucrările trimise în concursul de grafică umoristică sunt deja expuse în foaierul Centrului Cultural şi vor putea fi admirate de  către iubitorii genului până la sfârşitul anului.

Robert Viorel Dinca

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.