Majorare de peste 10 milioane lei la bugetul spitalului judeţean

0

FLR_4039

Spitalul judeţean de urgenţe din Slobozia a primit 10,5 milioane de lei, majorare la capitolul de cheltuieli, pentru asigurarea serviciilor medicale în perioada iulie – octombrie.
Suma este prevăzută în contractul cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate, precizează preşedintele Silvian Ciupercă, iar dispoziţia a fost adoptă printr-un proiect de hotărâre a CJI.
Din banii alocaţi se va achiziţiona şi un aparat special pentru sala de operaţii, fără de care mai multe intervenţii chirurgicale de ortopedie se pot face în orb sau se trimit la Bucureşti.
Vicepreşedintele liberal al Consiliului Judeţean, Ioan Martin, precizează că s-au solicitat deja oferte pentru achiziţia acestui aparat.
Medicul ortoped Marin Martin a explicat consilierilor judeţeni că în lipsa acestui instrument, toate fracturile de femur, şold şi gambă se trimit la Bucureşti.
Fostul aparat din sala de operaţii a spitalului judeţean de urgenţe din Slobozia era vechi de 30 de ani şi fusese printr-o donaţie, iar luna trecută s-a stricat. Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu majoritate de voturi, două abţineri şi un vot împotrivă, al consilierului judeţean de la Urziceni, Ion Mitrică.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.