Majorări de tarife la transportul local

0

foto: www.nicktour.ro

Slobozenii care locuiesc în cartierele Bora şi Slobozia Nouă vor plăti aproape dublu preţul biletului pentru transportul comun de călători.
Aleşii locali de la Slobozia se întrunesc mâine seară în prima şedinţă a lui 2012. Ordinea de zi a întâlnirii conţine 17 puncte de discuţii, printre care şi proiectul de hotărâre privind stabilirea tarifelor de călătorie la transportul public local de călători în municipiul reşedinţă de judeţ. Preţul de călătorie în oraş se va menţine la 1 leu, iar tarifele de călătorie pe traseul Gară- Cartierul Bora şi Gară-Cartierul Slobozia Nouă se vor majora de la 80 de bani la 1,5 lei.
Operatorul de transport a motivat solicitarea creşterii tarifului de călătorie prin scumpirea carburanţilor şi a pieselor de schimb, cu precizarea că la majorarea TVA –ului de la 19 la 24%, preţurile pentru transportul urban au rămas nemodificate.
Pentru abonamente, în interiorul oraşului preţul va fi de 32 de lei pe lună de persoană, similar şi în cazul unui abonament pentru toate cele 3 trasee de transport persoane, iar pentru relaţia Piaţeta Gării- Bora sau Slobozia Nouă, abonamentul va costa 45 de lei pe lună.
Actualele tarife sunt în vigoare din 2009, iar modificarea acestora va fi supusă aprobării Consiliului Local Slobozia. Proiectul de hotărâre a fost avizat favorabil iar în cazul în care va fi adoptat, noile tarife vor intra în vigoare de miercuri, 1 februarie 2012.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.