Mame la 15 ani!

0

La maternitatea din Slobozia, minorele care aduc pe lume copii reprezinta un normal al societatii ialomitene.
Daca tigancusele respecta traditia si au parteneri de-o seama, copilele romanilor sunt cuplate cu tineri de peste 25 de ani. Cum se-ntampla sa ajungi mama la 15 ani si cum primesc aceste copile cu copii marea responsabilitate a maternitatii, aflam dintr-un reportaj audio de Clementina Tudor:
reportaj-audio-mame-la-15-ani
…o mamica din Amara primeste prima lectie de alaptare. Ionela are 17 ani iar partenerul ei, viitorul sot-29. Surasul curajos cu care isi infasa baietelul de 3400 de grame, se stinge rapid cand o intrebam daca si-a dorit sa devina acum mamica.…
Temerara si nu prea se dovedeste si Violeta din Munteni Buzau. Intr-un oftat de resemnare, mamica spera ca bebelusul sa-i schimbe, frumos, viata. 
Cu totul alt tonus la o mamica de 15 ani care a facut un copil cu un baiat mai mic, de 14 ani si jumatate. Ei s-au cunoscut in Anglia in urma cu 7 ani, au mers impreuna la scoala, iar acum au venit pe meleagurile natale ca sa nasca acasa, unde serviciile medicale sunt mult mai ieftine. Manuela se straduieste sa vorbeasca romaneste si spune ca un copil e…nimic, adica nici greu nici usor, e traditie….
Mai greu a fost pentru Cristina de 15 ani care, de frica partenerului, mult mai mare, nu le-a spus parintilor ca este insarcinata, desi acestia o avertizau tot timpul…sa aiba grija, sa se protejeze, ca sa-si termine scoala. Pusi in fata faptului implinit, tinerii bunici, parinti a trei fete, se alina cu gandul ca vor creste acum si un baiat.
In aceeasi zi de iulie am mai vorbit si cu Argentina din Slobozia si Ana- Maria din Milosesti, de 16, respectiv 15 ani. Povestile lor se suprapun celor ascultate: prima s-a supus traditiei, cea de-a doua a renuntat la scoala si i-a facut un copil iubitului de aproape 30 de ani. Soarta a facut ca toate sa nasca baietei.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.