Maria Petre raportor

0

Maria Petre a fost desemnată săptămâna trecută raportor al Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală din Parlamentul European, pe tema asigurării calităţii alimentelor – armonizarea sau recunoaşterea reciprocă a standardelor.
Într-un comunicat remis redacţiei Radio Campus, MARIA PETRE susţine că acest raport este interesant cel putin din douăîperspective: pentru că România este un producător important de alimente de bună calitate dar şi pentru că, din perspectiva consumatorului, uneori piaţa ne oferă surprize în materie de standarde, cand e vorba de alimente sau produse alimentare importante.
Nu de putine ori deputatii europeni din comisia de agricultură au fost extrem de critici cu privire la faptul că România este excesivă când e vorba de ceea ce se produce în interiorul Uniunii şi prea tolerantă atunci când aceste produse vin din alte zone.
MARIA PETRE promite că se va consulta cu producătorii români de la care va aduna propunerile lor şi pe care le va introduce în raportul care urmează să fie dezbatut şi adoptat în comisie în februarie 2009.
În prezent, europarlamentarul ialomiţean Maria Petre este membru al Comisiei pentru dezvoltare regională, supleant al Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală precum şi supleant al Comisiei pentru drepturile femeii şi egalitatea între sexe.

Elena Marin

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.