Maria Petre şi-a facut blog

3

foto: Florin Floreanu

Maria Petre şi-a făcut blog pentru a lansa în dezbatere publică temele de impact la nivelul cetăţenilor. Fostul europarlamentar a declarat că este tot mai îngrijorătoare apatia populaţiei faţă de scena politică, iar perspectiva comasării alegerilor locale devine tot mai sumbră.
Prezentă la emisiunea Agenda Publică, Maria Petre a negat orice intenţie politică pentru anul electoral 2012 şi a susţinut că demersul său urmăreşte doar să construiască în spaţiul virtual o tribună pentru discutarea subiectelor de interes pentru locuitorii judeţului şi românii de pretutindeni:  “lumea in ansamblu a evoluat, noi toti ca atare ne-am retras undeva in zona asta, fiecare din noi am capatat un soi de ticuri, daca vreti. Cei care au un lung exercitiu de scena publica, cum am avut eu pana in anul 2009, nu mai suntem in situatia in care ziaristii iti cereau o declaratie in fiecare secunda pe un eveniment sau altul. Presa ca atare s-a schimbat, deci cred ca tine de tabu-urile societatii de consum, de ce se intampla cu noi in general; nu facem decat sa ne adaptam la schimbarile pe care societatea le-a produs si suntem pusi in situatia sa acceptam aceste schimbari”.
Maria Petre a intrat în rândul bloggerilor de la începutul acestui an, iar printre politicienii judeţului cu activitate de comunicare în spaţiul virtual se remarcă deputaţii Cristina Pocora şi Marian Neacşu. Primul test al impactului la public al mediei electronice l-a făcut Paros Radu în campania pentru alegerile locale din 2008. Exerciţiul a fost urmat şi de organizaţia PNL Ialomiţa dar s-a redus la o comunicare selectivă, exclusiv pentru simpatizanţii liberali.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următor

3 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.