Marian Aldea – peste 4 milioane de lei evaziune

2

aldea

Un administrator din Slobozia este acuzat de spălare de bani şi evaziune fiscală în cuantum de 4 milioane de lei.
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au stabilit că, în perioada martie – octombrie 2011, Marian Aldea a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii un număr de 8 facturi fiscale care reprezentau cheltuieli fictive de consultanţă, în valoare de peste 4 milioane de lei, sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul de stat cu suma totală de 1.340.000 lei, reprezentând TVA de plată şi impozit pe profit.
De asemenea, inculpatul Aldea Marian, în calitate de administrator şi în baza aceleiaşi metode infracţionale, a transferat din conturile firmei sale peste  3 milioane de lei în conturile altei societăţi, bani sustraşi de la plata obligaţiilor fiscale către stat, în scopul disimulării originii ilicite a acestor sume, prin crearea unui circuit fictiv de operaţiuni comerciale de consultanţă derulate între patru societăţi comerciale implicate în aceste tranzacţii.  Ulterior, banii au fost retraşi de doi complici, şi ei inculpaţi în dosar pentru că aveau cunoştinţă că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. 
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. titlul pus de dumneavoastra contine o certitudine si un nume, in cuprins este doar o acuzatie. ce fel de jurnalism este acesta?

    • “”Marian Aldea a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii un număr de 8 facturi fiscale care reprezentau cheltuieli fictive de consultanţă, în valoare de peste 4 milioane de lei”” – copy/paste de pe comunicatul parchetului. Se contrazice cu titlul?

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.