Marian Neacşu – patru dintr-o lovitură

0

foto: Florin Floreanu

Deputatul Marian Neacşu i-a interpelat săptămâna aceasta pe miniştrii de la Justiţie, Muncă, Educaţie şi Culte pentru a afla răspunsuri punctuale la blocajele administrative din teritoriu.
Unul dintre blocajele instituţionale îl reprezintă întârzierea intrării în vigoare a noii legi a asistenţei sociale, pentru care elaborarea legislaţiei secundare necesară avea ca termen 31 decembrie 2011. În lipsa normelor, noua lege a asistenţei sociale se aplicată arbitrar.
O altă nebuloasă la nivelul administraţiei locale este înfiinţarea instanţelor de tutelă prevăzute de noul Cod Civil. Deputatul Marian Neacşu a solicitat ministrului Justiţiei explicaţii privind măsurile luate pentru a se constitui aceste instanţe specializate în ocrotirea persoanei majore sau minore.
Pe dinafară a rămas şi evaluarea copiilor cu dizabilităţi, motiv pentru care Parlamentarul din Colegiul 2 Slobozia a cerut lămuriri ministrului Educaţiei privind întârzierea cu un an în ceea ce priveşte elaborarea normelor de aplicare a Legii Educatiei Nationale. În lipsa metodologiei, evaluarea copiilor cu dizabilităţi este sistată.
Deputatul Marian Neacşu a mai solicitat un răspuns şi pentru construirea unui Centru Social în parohia din satul Iazu, unde comunitatea aşteaptă o explicaţie privind termenul în care se va acorda finanţarea pentru acest proiect aprobat anul trecut.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.