Marian Neacşu: raport de deputat

15

marian neacsu

Deputatul Marian Neacşu şi-a prezentat raportul de activitate din sesiunea februarie-iunie 2013, punctând principalele realizări profesionale, dar şi eşecurile înregistrate la nivel instituţional.
Pe lângă revenirea la calculul iniţial al pensiilor militare, parlamentarul din Colegiul 2 Slobozia se mândreşte cu modificarea statutului demnitarilor, amendarea legii referendumului, completarea legii pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor şi modificarea legii privind achiziţiile publice:
audio Marian NEACSU 1
La capitolul nerealizări, deputatul Neacşu precizează eşecul în schimbarea hotărârii de a se anula cursele feroviare pe ruta Slobozia-Tăndărei-Feteşti, lipsa de reacţie a autorităţilor vizate în modificarea regulilor de plată a taxei radio-tv, dar mai ales imposibilitatea de a depolitiza administraţia publice:
audio Marian NEACSU 2
În prima sesiune parlamentară din acest an, deputatul Marian Neacşu a propus 18 iniţiative legislative şi a adresat 13 interpelări şi întrebări. Dintre toate activităţile politico-profesionale, cea mai importantă reuşită pentru parlamentarul din colegiul 2 Slobozia este realegerea ca lider de grup la Camera Deputaţilor.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

15 comentarii

 1. Banuiesc adevarul ca revenirea la calculul initial al PENSIILOR militarilor are drept urmare, printre altele, somerizarea ANGAJATILOR ANAF; cum ar veni, ca sa pui intr-un loc, iei din altul. Cat priveste modificarea legii privind achizitiile publice, in sensul majorarii pragului pana la care se pot face achizitii FARA LICITATII (de la 15.000 coco la 30.000 coco, par exemple) as vrea un audio cu uralele baietilor destepti, asii licitatiilor, tovarase neacsu.

 2. Poate ca ai dreptate dar una dintre prevederile legii pentru care militez de patru ani ,obliga fiecare autoritate contractanta sa publice integral contractul de achiziție. Cred ca aceasta prevedere este mai utila si mai importantă deoarece in opinia mea o procedura si un contract de achiziție transparenta este mai eficienta – cel puțin acum – chiar dacă valoarea contractului atribuit direct este mai mare decât un contract mai mic valoric dar total netransparent. Iar lucrurile se fac pas cu pas chiar si in ceea ce privește legiferarea. Cred ca îți este cunoscut e-mailul meu si putem discuta mai mult pe aceasta tema. Oricum sper ca este foarte clar faptul ca nu am avut si nu am absolut niciun interes in zona licitatiilor organizate de instituțiile sau autoritățile publice .

 3. Stimate d-le Neacsu, vreau sa va adresez o intrebare la care va rog sa raspundeti sincer(nu politicianist):”Dv personal sunteti multumit de prestatia actualei administratii locale(chiar daca ajungeti in Slobozia doar pt a va schimba izmelene), incluzand minciunile repetate legate de rezolvarea problemei apei potabile, asfaltarii strazilor si in general lipsa de perspectiva?

 4. Revenirea la calculul initial al pensiilor militare inseamna, printre altele ca TORTIONARUL visinescu, fost comandant MILITAR la Penitencizrului de la Ramnicu Sarat, are acum o pensie de 56.000 lei. Fosti angajati ai ANAF, votati psd si pe dl. marian neacsu!… Totusi, omul asta o fi constient de ,,realizarile” cu care se lauda? Cat despre chestia cu modificarea legii privind achizitiile publice, vin si zic: cui foloseste transparenta post factum, celor de la ANI, impotriva carora usl prin plagiatorul ponta isi ridica glasul intruna? Cat priveste e-mail-ul deputatului psd marian neacsu nu ma intereseaza, nu sunt deloc cine crede dansul ca sunt…

 5. Iaca pozna! Luna aceasta, statul condus de usl vinde, metru cu metru, buricul imobiliar al Bucureştilor. Peste 80 de apartamente, cele mai multe pe bulevardele ultracentrale Bălcescu şi Magheru, sunt scoase la licitaţie cu strigare, de către RA-APPS, până pe 20 august. De fapt, licitaţia a şi început, pe 7, cu un prim lot de 38 de locuinţe şi spaţii comerciale, dar nu disperaţi dacă aţi pierdut trenul: nimeni nu cumpără din prima, iniţiaţii aşteaptă reducerea din a doua rundă şi, mai interesant, negocierea directă, când preţurile sunt fără concurenţă. Aşa vă puteţi lua două camere lângo kilometrul zero cu buzunarul de Pantelimon. Căci statul usl-asilor este un broker vicios. În primul rând, îl doare-n pixel de publicitate. Data organizării licitaţiilor şi lista proprietăţilor puse în vânzare sunt îngropate pe site-ul regiei, în folderul „Ştiri”, după ce au stat câteva zile, pe pagina de deschidere, scrise mărunt. În niciun caz nu le scoţi la iveală, tastând „licitaţie”, în motorul intern de căutare, fiindcă nu are în memorie aşa ceva. Cum reclama, ştie orcine, e sufletul comerţului, iar RA-APPS nu deţine o tarabă cu ştifturi, ar fi normal ca măcar pe site-ul propriu anunţul „Licitaţii” să sară în ochi, dacă nu vrea să bată toba în piaţa publică.

  În al doilea rând, se grăbeşte din cale afară. Pe 23 iulie publică „ştirea”, peste 10 zile lucrătoare, la ora zece fix, începe licitaţia. Doritorii nu au timp să studieze oferta, să vadă imobile şi să ia o decizie, simţindu-se, din start, descurajaţi. O perioadă mai lungă de listare ar aduce, cu siguranţă, mai mulţi licitatori, inclusiv din aceia care trebuie să facă drumuri pe la bănci, fiindcă nu umblă cu contravaloarea obiectului, în buzunar.

  În al treilea rând, îşi îndepărtează cumpărătorii afişând preţuri de pornire mai mari decât ale pieţei. De exemplu, un apartament de 50 de metri pătraţi pe Magheru e vândut de agenţiile imobiliare cu sume între 58-65 000 de Euro, iar RA-APPS urcă ştacheta la 75 000 de Euro fără TVA, ca şi cum ne-ar spune „Valea! Aici, n-aveţi ce căuta!”. Sigur, l-a crescut ca să aibă de unde să-l scadă, dar, psihologic, efectul este intimidant, iar regia sfârşeşte prin a da locuinţa mult mai ieftin. Cinstit ar fi să o găsim pe site-urile imobiliare, cu o minimă descriere şi la preţul corect, ca oricine să poată compara şi cumpăra.

  Concluzie: statul usl-asilor nu vrea să atragă o mulţime de cumpărători. Majoritatea apartamentelor sunt ocupate şi vânate de chiriaşi, foşti şi actuali funcţionari de-ai săi, de rude ale acestora, de „pile” pentru care strămutarea în cartierele populare înseamnă degradare curată. Este armata nevăzută a clienţilor RA-APPS, care îşi primeşte acum tainul, după ce „generalii” s-au instalat pe viaţă, în vilele de protocol. Comedia licitaţiilor cu strigare se joacă aşadar pentru public, câştigătorii se afişează doar în incintă, la avizier. Mda…realizari marete! Nerusinatilor!!!

 6. Andra, nu te astepta sa-ti raspund, ce , vrei imi iau injuraturi in propriul articol,in propria reclama? Vrei sa ma porcaiesc sincer cu colegii mei de psd? Tu gindesti putin cind pui astfel de intrebari?

 7. @neacsu, citind printre randuri am dedus raspunsul si am adresat aceasta intrebare tocmai pt ca votantii dv asteptau un raspuns in acest sens…

 8. Arta jurnalistica platita de turnatorul-inculpat si presedinte de onoare pc, dan voiculescu: nul din editorialiștii Jurnalului Național, Lucian Avramescu, îi înjură violent pe cei doi lideri ai USL, Victor Ponta și Crin Antonescu, într-un comentariu publicat pe ampress.ro. „Băsescu, lăsat liber să joace tontoroiul pe un pustiu politic, utilizând perfect neinspiratele plecări ale Titulescului Mic și Crinului Mare, cândva regal, lăsat să urle și să latre, face ce trebuie – urlă și latră. Punctează.
  Nu are dreptul la concediu Ponta? Are. Nu are, în schimb, dreptul la dezertare dintr-un câmp fierbinte de luptă, nu are dreptul la concediu de odihnă în timp ce speranțele publice fac metastază. Ponta, în numele a ceea ce am înghițit, ca om și ca scriitor, pentru voi, în numele nemeritatelor înjurături primite scuipăcios și puturos, în numele batjocurii de a mă lăsa la cheremul celui mai netrebnic fanariot pe care l-a avut, din toate vremurile, România, în numele celor ce am crezut, eu nu cu totul, dar alții da, că sunteți, că sunteți oameni, vă atenționez cu toată sila – vă bag în p… mamii voastre”, scrie Avramescu.
  Titlul comentariului său este: „Ponta mai ești? Crin mai ești? Dacă nu, îngăduiți-mi să vă bag în p… mamei voastre!”.
  Asadar, disperare mare si la coledzii din usl ai deputatului psd marian neacsu! Nu uitati, voi care ati votat usl, dl. Avramescu ESTE PLATIT PENTRU CE ,,SCRIE” la gazeta…Idiotilor!!!

 9. Bun, si asta face acum Basescu, isi face de cap cu tara? Ce-ar trebui sa faca presedintele RO, in comparatie cu ce se indeletnicesc ponta si crin? Sa plece si el din tara, ca-i in concediu? N-u si-a facut de cap Penalul fenechiu-pnl cu tara? Dar sova-psd, nu-si face de cap cu tara?

 10. Avem guvern usl, care ne…, pardon, de la anul va taxa suplimentar nu numai pe cei care inchiriaza apartamente, ci si pe cei care au un depozit la banca, de exemplu. Mai vb. Pana atunci, iato o p…, pardon, manipulare marca usl: cei 1.200 de primari intraţi în vizorul ANI sunt de fapt 100, legea e dată de guvernul năstase-psd, iar ghidul a apărut în anul 2011! Miza: fondurile europene, taica.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.